A fülöpszállási településvezetésnek egyik fő célkitűzése, hogy minél több közterületi játszótér legyen a településen. E cél elérése érdekében már korábban is sikeresen pályázott, és nyert pénzügyi forrást az önkormányzat. Ennek köszönhetően az új Mesevár Óvodának az udvarán is kialakítottak egy játszóparkot, mintegy 5 millió forint értékben.

Az ilyen irányú fejlesztések azonban nem értek véget a településen, hiszen újra pályáztak a Magyar Falu Program keretében: az elmúlt héten kiderült, hogy mintegy 2.5 millió forintot nyertek új játszótér kivitelezésére, tájékoztatta portálunkat Gubacsi Gyula polgármester.

-Hirdetés-

A település első embere elmondta, hogy már évekkel ezelőtt, az első Jótékonysági Szilveszteri Bál bevételéből kialakítottak egy játszóteret (a Könyvtár mögött), ami gyakorlatilag zárt helyen üzemel. A Mesevár Óvoda elkészültével a régi óvoda udvara is felszabadult, ahol még ott vannak azok a játékok, amelyeket a gyerekek korábban használtak. Megtudtuk, hogy a játszópark azóta is nagy népszerűségnek örvend a településen élők körében.

Látszik, hogy az igény megvan arra, hogy legyenek nyilvános játszóterek, az önkormányzat pedig igyekszik ezeket az igényeket minél hamarabb kielégíteni

– tette hozzá a Gubacsi Gyula polgármester.

Így az elnyert 2.5 millió forintos nemzeti forrásból az Attila utcában szeretnének egy új parkot kialakítani a gyerekek részére, ahol korábban – a szigorú biztonsági előírások bevezetése előtt – már működött játszótér.

Gubacsi Gyula, Fülöpszállás polgármestere elmondta: 2.5 millió forintos nemzeti forrásból az Attila utcában szeretnének egy új játszóparkot kialakítani.

A tereprendezést az önkormányzat szakemberei fogják elvégezni. A területre jellemző, hogy 3 oldalról fák határolják körbe, azonban az utca felől kerítéssel tervezik elzárni a forgalomtól. Teszik ezt annak érdekében, hogy a gyerekek ne tudjanak kiszaladni az utcára.

A polgármester elmondta, hogy teljesen új eszközöket fognak vásárolni az elnyert forrásból. Az önkormányzat már fel is vette a kapcsolatot azzal a beszállítóval, aki korábban az új óvodai játszóteret is készítette:

Az új játszóeszközök már rendelés alatt vannak, és nagyon bízok abban, hogy az ősz folyamán, legkésőbb tavaszig már el is készülhet

– fogalmazott Gubacsi Gyula.

A további tervekkel kapcsolatban a polgármester arról tájékoztatott, hogy az elképzelések szerint további 2 új játszóparkot szeretnének kialakítani a település különböző pontjain.

A kiemelt kép illusztráció.

MEGOSZTÁS