A „Közösen a munkáért Bács-Kiskunban” című pályázat hatodik találkozójára invitálják a kedves érdeklődőket 2021. augusztus 27-én pénteken Kiskőrösön. Rendezvényük célja, hogy lehetőséget teremtsenek a fogyatékossággal élő megváltozott munkaképességű emberek és gazdasági szervezetek, munkáltatók találkozására.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Szociálpolitikai Intézet „Foglalkoztatás 2019” elnevezésű pályázatának nyerteseként a Magyar Vakok és Gyengénlátók Bács-Kiskun Megyei Egyesülete 2.000.000 Ft összegű támogatásban részesült.

-Hirdetés-

A „Közösen a munkáért Bács-Kiskunban” című pályázatuk célja a fogyatékossággal élők munkaerő-piaci integrációjának elősegítése. A megvalósítás folyamán 2020 és 2021. évben nyolc Bács-Kiskun megyei helyszínen zajló rendezvény megtartásával teremtenek lehetőséget mintegy 590 fő személyes találkozására. Célcsoportjuk tagjai érzék-, és mozgásszervi fogyatékossággal élő, továbbá megváltozott munkaképességű emberek, és a kistérségek olyan munkáltatói, akik jelenleg is foglalkoztatnak, vagy potenciális foglalkoztatói lehetnek a fogyatékossággal élő munkavállalóknak.

Rendezvényeiken, már működő jó gyakorlatok bemutatásával, szemléletformáló előadásokkal, tájékoztatókkal, és saját élményes programelemekkel szólítják meg a résztvevőket.

Következő állomásuk Kiskőrösön lesz 2021. augusztus 27-én pénteken 9-13 óra között a Petőfi Sándor Művelődési Központ földszint 2-3 termében , a Petőfi tér 4/A. szám alatt.

Az esemény programjai:

9:00 – Regisztráció, kérdőívek kitöltése

10:00 – Köszöntő, megnyitó, tájékoztató a projektről

10:30 – Információátadás, tájékoztatás a munka világának szereplőitől, akik résztvevőként több oldalról is érintettek a foglalkoztatásban

Előadók:
Némedi Varga Beatrix, a Mozgáskorlátozottak Kiskunfélegyházi Egyesülete elnöke Ábelné Pintér Éva és Horváth Gyula, a Kreatív Formák Alapítvány munkatársa
Herczeg Lajos Informatika a látássérültekért Alapítvány munkatársa
Opauszki György, Mo-i Baptista Egyház Filadelfia Integrált Szoc. Intézmény intézményvezetője

11:20 – SZÜNET

11:35 – Munkaadói tapasztalatok a megváltozott munkaképességű munkavállalókkal. Mácsai Ildikó, Eckerle Automotive KFT. HR munkatársa

11:50 – Munkavállalói tapasztalatok a megváltozott munkaképességű munkavállalótól: Mali Andrea, Egy „Jó gyakorlat” bemutatása

12:05 – Interaktív, élményalapú szemléletformáló bemutató, kérdések és válaszok a résztvevőknek a résztvevőktől

12:45 – Jilling Gábor, Fogyatékosságügyi tanácsadó (Montázs projekt)

13:00  – A rendezvény zárása


További rendezvényük Baján kerül megvalósításra 2021 szeptemberében.

Rendezvényeiken szeretettel látnak minden kedves érdeklődőt!

Programjaikra lehetőség van e-mailben és telefonon is regisztrálni: iroda@bacsvakok.hu e-mail címen és a 76/320-708-as telefonszámon.

 

Sajtóközlemény 
Magyar Vakok és Gyengénlátók Bács-Kiskun Megyei Egyesülete

Kiemelt kép: illusztráció (https://nlc.hu) 

 

MEGOSZTÁS