A Soltvadkerti TE labdarúgó csapatánál több változás is volt a nyáron játékoskeret tekintetében. A tavalyi évben gyengén szereplő együttest a klub vezetése öt új játékos leigazolásával erősítette meg.

Az együtteshez érkezett Kerekegyházáról Supka Zsolt, Katona Gergő és Bashiri-Shahroodi Arian, Dunaharasztiról Hegedűs Ádám, valamint Kiskőrösről Gémesi János. Az öt új labdarúgó bemutatkozott a csapatban a bajnokság első fordulójában, amikor augusztus 22-én hazai környezetben fogadták a Jánoshalmi FC gárdáját.

-Hirdetés-

A soltvadkertiek egy jóíramú találkozón szenvedtek 2-0 (0-1) arányú vereséget: Eifert – Frei (Gémesi), Supka, Katona (Fejes), Dulai, Molnár, Bashiri-Shahroodi, Hegedűs, Kővári (Pál), Fék, Varga B. (Tóth Á.).

Az első félidőben többet volt a labda a vendégeknél, de igazán nagy helyzeteket nem tudtak kialakítani. A soltvadkertiek szervezett védekezésből indítottak gyors támadásokat, amelyek veszélyesek voltak, de az utolsó passzok nem sikerültek. A jánoshalmiak a 43. percben szerezték meg a vezetést, egy védelmi hibát követően (0-1).

A szünet után kiegyenlített játék volt a pályán. A jánoshalmiakanak voltak veszélyesebb akcióik. A 64. percben Gémesi János adott el egy labdát a soltvadkertiek saját térfelén, ami után a jánoshalmiak végig vezették a támadásukat és gólt lőttek (0-2). A találkozó hátralévő részében a hazaik mindet megtettek a gólszerzés érdekében, de a helyzeteik kimaradtak, Gémesi János pedig közelről csak a kapufát tudta eltalálni. A mérkőzésben sokkal több volt a soltvadkertiek részéről, de sajnos két hiba eldöntötte a találkozót.

Az már most kijelenthető, hogy ez a soltvadkerti csapat jóval komolyabb játékerőt képvisel, mint amilyen a tavalyi gárda volt.
A Soltvadkerti TE csapata
Újvári Gábor – Soltvadkerti TE edzője:

-A sorsolásunk nem a legjobb, mert a bajnokság elején élcsapatokkal kell majd megküzdenünk. A nyár során nagyon sokat edzettünk és több olyan taktikai elemet gyakoroltunk, amelyek veszélyt jelenthetnek az ellenfelek kapujára. Ismerve a Jánoshalma csapatát ma inkább a védekezést helyeztük előtérbe és a saját térfelünkre húzódtunk vissza. Próbáltunk gyors kontratámadásokkal veszélyesek lenni, amelyekből kialakultak lehetőségeink, de sajnos a végjátékban pontatlanok voltunk. Amennyiben kicsit jobban koncentrálunk a támadásoknál, akkor a vezetést mi szerezhettük volna meg. Nagyon sajnálom, hogy két olyan gólt kaptunk, amely elkerülhető körülmények között született és a későbbiekben az eladott labdák tekintetében is javulnunk kell.
A csapattal folyamatosan dolgozunk. Azt szeretném, hogy a játékosok minél több edzésen vegyenek részt és ennek biztos lesz eredménye a pályán is. Konkrét célok nem kerültek meghatározásra, de annyi bizonyos, hogy a tavalyi eredményeknél komolyabbak az elvásárok.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (43 db kép)
MEGOSZTÁS