Intenzíven, játékos formában találkozhattak a gyerekek a zenélés csínjával-bínjával augusztus utolsó hetében a SZÓ-LA-M Alapfokú Művészeti Iskolában, ahol Zeneovis tábort szerveztek a legkisebbek számára.

Vikorné Hajas Matild (orgona, zongora) tanár mesélt hírportálunknak a táborról. 

-Hirdetés-

 

Első alkalommal szervezett a kiskőrösi SZÓ-LA-M Zeneovi tábort. Milyen céllel hirdettétek meg? 

Tavaly már elindult nálunk a Zeneovi. Egész évben folyamatosan tartottuk az órákat. Innen is jött az ötlet, hogy nyáron tartsunk egy ilyen tábort. Nyilván ez egy picit toborzás is, hiszen mi is csak akkor tudunk tanítani, ha van kit, mindemellett pedig egy nagyon jó lehetőség a gyerekeknek is arra, hogy megismerjék a hangszereket, illetve belelássanak a zeneiskola életébe. Ha jön a kisdiák szeptemberben, már ismerősek leszünk egymás számára.

A gyerekek is zenéltek hangszereken

Hány kisgyermek vett részt ebben az ötnapos táborban? 

A táborban közel 30 kisgyermek vett részt.

Mely pedagógusok foglalkoztak a gyerekekkel? 

A közös munkában négyen vettünk részt: Sáfár Andrea (fuvola), Pelsőciné Barna Mária (orgona, zongora), Szűcsné Hegedűs Orsolya (fuvola) és jómagam: Vikorné Hajas Matild (orgona, zongora). 

Falusi János a dobolás művészetével ismertette meg a Zeneovisokat 

Milyen játékokkal, feladatokkal készültetek ezekre a foglalkozásokra? 

Kitaláltunk az egész hétre egy koncepciót, amit sokszor felülírtak a gyerekek. Olyan szempontból, hogy nagyon kreatívnak kellett lennünk. Amikor azt láttuk, hogy egy-egy feladat esetleg unalmassá válik számukra, akkor mi azonnal váltottunk. Úgyhogy nagyon sok játék volt a tarsolyunkban, amit hirtelen elő tudtunk kapni. Minden nap volt egy hangszercsalád: billentyűs, fúvós, fafúvós hangszerek, míg a zárónapon dob és gitár előadást is hallhattak a gyerekek. Ezekhez a hangszerekhez próbáltunk társítani különféle játékokat: körjáték, szabadtéri játék. Emellett nagyon sokat énekeltünk, népdalokat tanultunk a héten. Alapvető kis ritmusképleteket is sikerült nekik megtanítani. Egy kicsit nehéz volt a gyerekekkel foglalkozni, mert volt 4 és 7 éves kisgyerek is a táborban, ugyanakkor próbáltunk minden korosztályt “kiszolgálni”. Olyan játékokkal készültünk, melyekkel a korkülönbségből származó igényeket is ki tudtuk elégíteni. Az első napon táncházzal nyitottunk, ma pedig azzal zártunk. 

Kaptatok már visszajelzéseket a gyerekektől vagy szüleiktől? 

A szülőktől még nem. Azonban felajánlottuk a szülők számára, hogy ma délután  betekinthetnek a Zeneovi tábor záró bemutatójába. A gyerekek arcán gyakran láttuk az örömöt minden nap, sőt volt, aki jelezte, hogy szeretne nálunk tanulni. Azt hiszem, hogy a kicsik talán a hangszerbemutatókat élvezték a legjobban, hiszen ki is tudták próbálni azokat. Ez igazán nagy élmény volt számukra. 

Pénteken a szülők is betekinthettek a táborzáró bemutatóba

A Zeneoviba még szeptember első hetében is lehet jelentkezni a szolam.ami@gmail.com e-mail címen, vagy a 06 76 413 132 -es telefonszámon. 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (102 db kép)
MEGOSZTÁS