Huszadik, de egyben a tizedik soltvadkerti találkozójukat is ünnepelték a Ladások a Vadkerti-tó Kempingben, augusztus utolsó hétvégéjén.
A Lada Club Hungary 10. találkozója még Gárdonyban volt, de kinőtték a területet, így a 11-et már Soltvadkerten rendezték meg. A soltvadkerti adottságok tették lehetővé, hogy a 12. találkozót már nemzetközivé bővítsék.

„Egész héten figyeltük az időjárást, hogy hogy alakul, mert bár az igazi Lada fanatikusokat nem befolyásolja, ők itt vannak, de vannak, akiket távol tart a rossz, esős idő. Továbbra is vannak családok, akik már a hét elején jönnek, és a nyár végén a Lada Találkozót is kihasználva itt nyaralnak.
A Soltvadkerten megrendezett tíz találkozó alatt mostanra megduplázódott a résztvevő Ladák száma és az érdeklődő közönség is.

-Hirdetés-

A tavalyi helyzethez képest idén szép számban jöttek külföldi vendégek is. Láttam például német, észt és angol rendszámú Ladát is. Többen közülük visszajáró vendégeink.” – mesélte Turcsik Tamás szervező.

Nem lehetett unatkozni. A három napra tervezett programok között minden korosztály találhatott magának megfelelőt.

Pénteken az eső miatt a brigád foci elmaradt és a programok is csúsztak kicsit, de a három évvel ezelőtt debütáló SÖRolimPIA mondhatni mindent vitt. Ehhez az ügyességi társasjátékhoz nem kell más, mint erő, jó reflexek, tökéletes memória és a sör szeretete.

„A játékban kellett üres söröshordót minél messzebbre eldobni, Bottle Flip – ahol egy üveget pörgetve úgy kell eldobni, hogy az a talpára essen – ami időre ment és minden sikeres dobás után egy táblán léphettek előre egyet, aminek a végén inni kellett egy felest.
Ha már nyár, előkerült a jégkockatartó, amibe víz helyett sör került, amit szívószállal kellett kiinni és mindez után egy lufit minél hamarabb felfújni. Az olimpia végére a memóriajáték került, a szólánc. Ebben a játékban fontos a sorrend, amit egy-egy dobozos sör megivásának ideje döntött el. Az első mond egy szót, majd a második hozzá tesz még egyet és így tovább addig amíg valaki el nem téveszti a szavak sorrendjét.” – magyarázta el a sörolimpiát Tallárom Balázs szervező.

Borongósan indult a szombat, ami nem befolyásolta az arra a napra tervezett programokat. Egész nap ugrálóvárak várták a gyermekeket, brigádversenyeket láthattunk, és aki szerette volna, fotózkodhatott a hostess lányokkal a Ladája mellett és nem maradt el a sexy Lada mosás sem.

Lada-limbó crazy kategória

A Lada-limbóra sajnos eleredt az eső, de ez senkit sem zavart. A szervezők sátrakat állítottak a nézőknek, akik oda beállva, vagy esernyővel a kezükben nézték végig az izgalmas versengést.

Meglepetéssel is készült az LCH csapata. Az esti program kezdeteként három óriás tortát osztottak szét a vendégek között, a gyerekek nagy örömére.

Tűzijátékkal is készültek, amit addigra már a csepergő esővé szelídült időjárás sem zavarhatott meg. Elmondható, hogy ilyen még nem volt Soltvadkerten, hogy a strand terület két végéről – a vízibicikli kölcsönző és a csúszda – felváltva és egyszerre is lőjenek ki rakétákat, valamint a víz felszínére is, ami pazar látványt nyújtott.

Tűzijáték a vízen

Az éjszakai fergeteges buli fellépői: Dj Skorpioh, Strongi – az orosz vakcina -,  Mynea és Sterbinszky, valamint Goldhand voltak.

A találkozó utolsó napján megtartott programok között volt például RC Lada verseny, ami nem más, mint egy mini távirányítós Lada, amit az erre kialakított ügyességi pályán kellett végig vezetni.

Természetesen nem maradhatott ki a szokásos gőzkieresztős, gumifüstölős pörgés-forgás sem, amire ismét sokan gyűltek össze a kemping betonplacca körül.

A szervezők ezúton is szeretnék megköszönni a találkozó létrejöttéhez: Soltvadkert Város Önkormányzatának, a Vadkert Komszolg Kft.-nek és a Polgárőségnek a támogatást, valamint köszönet a klubtagoknak, minden ladásnak aki eljött, illetve mindazoknak, aki egy kicsit is segítette, vagy emelte a rendezvény színvonalát.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (141 db kép)
MEGOSZTÁS