Szomszédvári rangadóra került sor a megyei III. osztályú labdarúgó bajnokság második fordulójában, amikor hazai környezetben fogadta augusztus 28-án a Vadkert FC-Soltvadkerti TE II. csapata az Akasztó FC II. gárdáját. A mérkőzés nagy küzdelmet hozott és hazai győzelemmel zárult.

 

A Vadkert FC-Soltvadkerti TE II. csapata
-Hirdetés-

Vadkert FC-Soltvadkerti TE II – Akasztó FC II. 2-0 (0-0)

Vadkert FC-Soltvadkerti TE II.: Engler – Rózsa (Martinaj), Szekér (Tasnádi), Bischoff (Viola), Frank (Fejes), Papp, Frittmann (Schiszler), Sztankovics (Lévai), Sztraka, Windecker, Radics.
Edző: Frank Gábor

Akasztó FC II.: Váczi – Gubán, Kósa, Bányai, Pecznyik, Kovács P., Lázár Zs., Szabó A. (Gombár), Borsik, Fésűs, Suhajda.
Edző: Tóth János

Az esős időben az időjárási körülményekkel is meg kellett küzdeniük az egyébként kiváló talajú füves soltvadkerti labdarúgó pályán a csapatoknak. Az első félidő kiegyenlített küzdelmet hozott, de a kapura veszélyesebbek voltak a soltvadkertiek és közelebb álltak a gólszerzéshez, mint a vendégek. A második félidőben az 50. percben a kapura törő soltvadkerti Lévai Balázst a vendégek hálóőre Váczi Szabolcs buktatta és jogos büntetőhöz jutottak a hazaiak. A tizenegyest Radics Zoltán végezte el, de Váczi Szabolcs bravúrral tudott hárítani. A hazaiak lendületben maradtak és sorra vezették veszélyes támadásaikat a mezőnyben sokat hibázó akasztóaik ellen. Egy védelmi hibát követően a soltvadkertiek kapu előtti kavarodás után szerezték meg a vezetést Martinaj Bljerim révén a 75. percben (1-0). A második soltvadkerti találat a 77. percben született, amikor a védőket lefutó Léva Balázs szép mozdulattal lőtte ki a labdával a jobb alsó sarkot (2-0). A soltvadkertiek gólratörőbben, jobban játszottak ezen a mérkőzésen és megérdemelten nyertek a kapura kevésbé veszélyes akasztóiak ellen.

Frank Gábor – Vadkert FC-Soltvadkerti TE II. edzője:

-Nagyon kiélezett mérkőzésre készültünk az élcsapatnak számító akasztóiak ellen. Arra számítottunk, hogy ellenfelünk szervezetten, labdabiztosan focizik és gyors kontratámadásokat tud vezetni, valamint letámadásra is gyorsan át tudnak állni. Ma azért játszottunk, hogy a védekezésünk szilárd legyen, a középpályán tudjunk fölényt teremteni és a gyors csatárainkkal vezessünk veszélyes támadásokat. Abban bíztam, hogy az akasztóiak ma több hibát követnek el a védekezésükben mint mi, amiket gólokra tudunk váltani. Szerencsére sok zavart tudtunk okozni elől, miközben az akasztóiak támadásai nem jelentettek sok veszélyt a kapunkra. Már az első félidőben is megszerezhettük volna a vezetést, de az utolsó pillanatokban nem voltunk elég pontosak. Úgy éreztem, hogy a mai napon akár egyetlen találat is eldöntheti a mérkőzést és nagyön örülök, hogy az első gólt mi tudtuk megszerezni. A mai napon a büntető elvégzésére Papp Róbert volt kijelölve, de Radics Zoltánnak jól ment a játék és úgy érezte, hogy eredményes tud lenni tizenegyesből. Szerencsére a mai napon a kihagyott büntető is belefért a mérkőzésbe. A továbbiakban is azon leszünk, hogy jól szerepeljünk a bajnokságban és az érmes helyekért legyünk versenyben.

Lázár Zsolt – Akasztó FC II. játékosa:

-A mai napon nem azt játszottuk, amit megszoktunk és tudunk, mivel sok hiányzónk volt: sérülések, valamint egyéb okok miatt. Rangadóra készültünk, tudtuk, hogy akár egyetlen gól is dönthet a mérkőzés sorsáról, de sajnos nem mi lőttük az első találatot. Amikor 0-0-nál kihagyták a büntetőt a soltvadkertiek, akkor bíztam abban, hogy ebből erőt merítünk és átlendít bennünket a holtponton, de sajnos nem így történt. Magamat is beleértve a csapatból többen mélyen a tudásunk alatt játszottunk. El kell ismernünk, hogy ma az ellenfelünk jobb volt, megérdemelten nyertek. Arra kell készülnünk, hogy a bajnoki cím védőjeként ellenünk mindenki kettőzött erővel fog majd pályára lépni.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (64 db kép)
MEGOSZTÁS