A Római Katolikus Plébánia idén is zarándoklatot szervezett családok részére 2021. 08. 28-29. között. A zarándoklat a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. jóvoltából a „Keceli katolikus családok vallási- és kulturális célú tihanyi és veszprémi zarándoklata” című, EKCP-KP-1-2021/1-000287 azonosítójú támogatásból és a Római Katolikus Plébánia pénzügyi hozzájárulásából valósult meg.

-Hirdetés-

A buszos úton – melynek Tóth Tibor káplán atya volt a lelki vezetője- összesen 40 fő vett részt, mintegy 17 gyermek a szüleivel; összesen 14 keceli katolikus család.

A zarándokúttal kapcsolatban Benedeczki Éva az alábbiakról tájékoztatott:

Első nap Tihanyba vezetett utunk, ahol a Tihanyi Apátság földszinti kápolnájában Tibor atya egy lélekemelő szentmisét mutatott be a zarándokcsoportnak. Az Apátságról egy szerzetes testvér tartott ismertetőt részünkre, majd megtekintettük az apátsági múzeumot és interaktív kiállítást.

Ezt követően a tihanyi Belső- tó körül egy több mint 5 km-es körtúrát tettünk meg. Természetjárásunk ideje alatt a „Magyar családok keresztútja”-nak stációit jártuk végig Tibor atya vezetésével. A festői környezetben végzett keresztút során a 14 állomáson elhangzó elmélkedések átjárták lelkünk. A buszhoz visszaérkezve Veszprémbe, a királynék városába vettük az irányt, ahol egy remek, meleg vacsora után elfoglaltuk szálláshelyünk. Este Tibor atya előadása által többet tudhattunk meg Máriáról, mint az Eucharisztia asszonyáról.

Vasárnap a reggelink elfogyasztása után a várnegyedbe indultunk, ahol a Ferences templomban egy csodálatos szentmisén vehettünk részt. Ezt követően tárlatvezetés keretében megismerhettük Veszprém múltját. Megtekintettük a Gizella- és Szent György kápolnákat, az Érseki palotát és a Szaléziánumot. Majd egy kis szabad program után haza indultunk.

A Jóistennek hála lelki- és kulturális élményekben gazdag két napos programban volt részünk, ahol a családok ismét sok szép emlékkel gazdagodtak. Megtapasztalhattunk, hogy valóban „minden kegyelem”.

Képek: Benedeczki Éva

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (13 db kép)
MEGOSZTÁS