Befejeződött a Vadkerti-tó fejlesztésének 2. üteme

Végéhez ért a TOP-1.2.1-16-BK1-2017-00004 azonosítószámú, „A Vadkerti-tó turisztikai infrastruktúrájának fejlesztése – 2. ütem” c. projekt. A fejlesztés a strandra látogatók kényelmét szolgálja azzal a céllal, hogy növekedjen a látogatószám, a helyi vendégek és a turisták elégedettsége javuljon. A 173,92 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével Soltvadkert Város Önkormányzata korszerű kiszolgáló épületkomplexumot alakított ki a strand főbejáratánál.

-Hirdetés-

Az új fogadóépület az Orgona utca síkjában kerül kialakításra. A strand főbejáratán belépve a vendégek a jegypénztárhoz érkeznek, ahol a jegyvásárlás mellett minden szükséges információt megkapnak. A jegypénztár mögött az öltözők és mosdók kerültek kialakításra, emellett az épületben iroda, orvosi szoba, büfé és helyitermék bolt is helyet kapott. Az épület fölötti napozóteraszról remek kilátás nyílik a tóra. A kisgyermekkel érkező vendégek felhőtlen kikapcsolódását szolgálja a melegítőkonyhával, zuhanyzóval, illemhellyel, szoptató- és pelenkázóhelyiséggel ellátott baba-mama szoba. A kerékpárral érkezők árnyékolt kerékpártárolóban helyezhetik el kétkerekű járműveiket.

Két kapcsolódó, szintén a TOP-1.2.1 számú, Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés című felhívásból megvalósított projekt lehetőséget biztosított arra, hogy a strand zöldfelületei és belső közlekedőfelületei is megújításra kerüljenek, új öltözőkabinok, pavilonok épültek, a legkisebbek igénybe vehetik a vizes élményjátszótér hűsítő játékait is. A Vadkerti-tó modern környezetben, modern szolgáltatásokkal várja a kikapcsolódni vágyókat.

További információ kérhető:

Fodorné Schiszler Terézia aljegyző
Telefon: 78/480-144
Email: aljegyzo@soltvadkert.hu

Sajtóközlemény, 2021.08.26.

Kiemelt kép: VIRA.HU archív/ Korszakos jelentőségű fejlesztéseket adtak át a Vadkerti-tó üdülőövezetében, 2020-06-12

MEGOSZTÁS