Új, korszerű, a legmodernebb felszerelésekkel ellátott egészségházban gyógyíthatnak szeptember 1-jétől az izsáki orvosok. A hónap első napján átadott, csaknem 300 millió forintos beruházással megvalósult létesítmény avatóján dr. Bozóky Imre alpolgármester köszöntőjében egyebek mellett arról szólt, hogy az egészség nagy kincs, s minden olyan fejlesztés, ami ennek megőrzését szolgálja, rendkívül nagy jelentőségű.
 
Két TOP-os, azaz a megyei önkormányzat által koordinált Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázat tette lehetővé az izsáki beruházást, amelyhez az önkormányzat is hozzájárult majdnem 100 millió forint önerővel. Az új létesítmény a korábbi, szétszórtan elhelyezkedő, korszerűtlen rendelőket váltja le.
 
Bozóky Imre köszönetet mondott mindazoknak, akik hozzájárultak az egészségház megvalósításához az anyagi források előteremtésével, vagy a kivitelezési munkákkal.
 

Rideg László, a megyei közgyűlés elnöke – mint a beruházás pályázati forrásait biztosító partner vezetője – arról szólt, hogy az izsáki és egyéb megyei beruházások megvalósítása annak a több mint 80 milliárd forintos forrásnak köszönhető, amit a kormány bocsátott rendelkezésre azzal, hogy felhasználásáról a megye, illetve a megye települései döntsenek.
 
 
Ennek megfelelően a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés kikérte a 119 megyei település véleményét: ki mit szeretne megvalósítani, s az általuk az első helyeken megjelölt beruházásokat támogatták. Izsákon a már megvalósult piaccsarnok, valamint főtér-felújítás mellett új központi orvosi rendelő is szerepelt a prioritások között, így erre is kapott támogatást a város, de ugyanide sorolható a próbaüzemet megkezdett izsáki bölcsőde is.
Rideg László röviden kitért arra is, hogy a megyében a TOP-os pályázatoknak köszönhetően összesen hatszáz projekt valósult meg, köztük új létesítmények megépítésével és meglévők korszerűsítésével. Zárásként hangsúlyozta, hogy a jövőben is folytatódni fog a megyei közgyűlés és a megyei települések együttműködése, s ennek Izsákot érintő szimbólumaként átnyújtott dr. Bozóky Imre alpolgármesternek egy megyei zászlót.
 
 
Lezsák Sándor, a Parlament alelnöke, a térség országgyűlési képviselője, számos helyi fejlesztés, beruházás támogatója, több kezdeményezője, a pandémiás helyzetre is utalva hangsúlyozta, mekkora jelentőségű az egészségügyben dolgozók munkája. Külön is köszönetét fejezte ki az izsáki egészségügyi dolgozók helytállásáért. Izsákon az iskola és az egészségház egymás mellett állnak ezért úgy fogalmazott, szimbolikus is lehet ez, hiszen a szellemi és a testi egészség őrzői Izsákon szomszédok lettek. Az új iskola, a bölcsőde, a piaccsarnok, a főtér-megújítás, az utak korszerűsítése, s az új rendelőkomplexum mind-mind a város komfortosságát, vonzerejét erősítik. Az ilyen és hasonló fejlesztések nagyon-nagyon fontosak ahhoz, hogy településeinket belakjuk, mert ha mi nem tesszük ezt meg, megteszik majd mások. Izsák egy lendületben lévő város, amely képes fejlődni, képes önmagát megtartani, melyet mindig érdemes támogatni.
 
Ezért máris újabb beruházások – köztük egy tanuszoda – megvalósításának előkészítésén dolgoznak. A megnyitó zárásaként Bajkó Zoltán plébános és Pethő Dénes református lelkész megáldották az új izsáki egészségügyi centrumot. 
 
Képek és forrás: bacskiskun.hu
 
-Hirdetés-
MEGOSZTÁS