Ütőhangszerekkel és a csellóval ismerkedtek a KEVI diákjai

-Hirdetés-

A KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolájának 5 ének tagozatos osztálya kapott meghívást péntek délelőttre a kiskőrösi SZÓ-LA-M Alapfokú Művészeti Iskolába, hogy megismerkedjenek az intézmény két új tanszakával. Hosszú évek, évtizedek után ismét van lehetőség ugyanis ütő hangszereken és csellón tanulni. Az ütőhangszerek széles skálájából Falusi János, a cselló csodálatos hangjából pedig László Blanka adott ízelítőt a 2.a, 3.a, 4.a, 5.a és 6.a diákjainak. Míg a harsány dobszóló felverte a környék csendjét, és ritmikus mozgásra ösztönözte a lábakat, addig a fülbemászó cselló hangjának dallamai kellemes borzongást váltottak ki a hallgatóságból.

Falusi János lesz az ütős tanár (Kép: KEVI) 

Az ütőhangszerek a zene történetének legősibb hangszercsaládja. Minden kultúrában, minden évszázadban ritmikusan püfölt valaki valamilyen kongó dolgot. A dobolás nem csak vallási, vagy szórakoztatási kellék volt, de az alapvető kommunikáció eszköze is. Az első valódi dob készletet az 1800-as évek végén állították össze, katonai célokra. A manapság is használatos dobkészletek fejlődésére a legnagyobb hatást a jazz zene gyakorolta.

Új tanszak lesz a cselló, melyet László Blanka oktat (Kép: KEVI) 

A cselló egy nagy hangterjedelmű basszus fekvésű vonós hangszer, és hasonlóan eme hangszercsalád többi tagjához, vagyis a hegedűhöz, a brácsához és a nagybőgőhöz, ez a hangszer is négy húrral rendelkezik. A cselló a hegedű után a legdallamosabb vonós hangszer, melynek hangja legközelebb áll az emberi hanghoz.

Korlátozott számban még lehet jelentkezni a most bemutatott tanszakokra a Kiskőrösi SZÓ-LA-M Alapfokú Művészeti Iskolában. 

KEVI Közlemény

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (9 db kép)
MEGOSZTÁS