Szeptember 4-én szombaton Kiskőrösre érkezett a Széchenyi Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó torna, mely eseményt gróf Széchenyi István születésének 230. évfordulója ihlette.  A kupasorozattal emlékeznek meg a legnagyobb magyar emberről, aki a nemzet sportjáért és közéletéért is sokat tett.

-Hirdetés-

A torna fővédnökei: Széchenyi Tímea grófnő és Nagy Antal az 1986-os mexikói labdarúgó-világbajnokság csapatkapitánya, többszörös válogatott játékos.

A kiskőrösi állomásra 12 együttes nevezett. A benevezett csapatokat két csoportra osztották, ahonnan az első két helyezett jutott az elődöntőbe.

A labdarúgó torna mellett egészségszűrő állomás is várta a város lakosait 10 és 12 óra között az alábbi szolgáltatásokkal: érállapot vizsgálat, csontsűrűség vizsgálat, vércukor- és koleszterinmérés, testösszetétel analízis, melanoma vizsgálat.

V.I. Plast – Sráczok nagy a harc a labdáért

Az “A” pályán a helyi Oázis és Budapesti Déli együttese, míg a “B” játéktéren Sráczok és a Pénzügyőr csapott össze a döntőbe kerülésért.

Az Oázis a rendes játékidőben eldöntötte a találkozót. Viszont Sráczok és a Pénzügyőr együttese nem bírt egymással így jöhettek a büntetők, ahol a Sráczok bizonyultak jobbnak, így ők kerültek másodikként a döntőbe.

A döntő igazi finálé feelinget hozott, hiszen mind a két csapat odatette magát. Fordulatos volt a mérkőzés. Az utolsó egy perc hozta a legnagyobb izgalmakat. 2-1-es Oázis vezetésnél ötmétereshez jutottak a Sráczok. Azonban Szlovák Pál büntetőjét bravúrral hárítani tudta Csermák Dávid, az Oázis hálóőre. Azonban még itt sem volt vége. Hiszen 20 másodperccel a vége előtt Hajnal Gábor egy óriási bombával kiegyenlített. Így jöhettek a büntetők a torna győzelemért. Ezt az ötméteres párbajt is a Sráczok bírta jobban. Így ők lettek a Széchenyi Kupa Kiskőrösi állomásának győztesei.

Jelenet az Oázis – Déli elődöntőről

A tornagyőzelemmel a Sráczok együttese bejutott az országos döntőbe, amit a Városligeti Miniárénában tartanak majd. A harmadik helyet a Budapest Déli csapata szerezte meg.

A tornán különdíjakat is átadtak:

Legjobb Kapus: Csermák Dávid (Oázis)

Legjobb játékos: Hajnal Gábor (Sráczok)

Gólkirály: Nagy Attila Zsolt (Pénzügyőr)

Különdjíasok: Csermák Dávid, Nagy Attila, Hajnal Gábor

A tornán értékes díjakat is kiosztottak a díszes serlegek és a labdák mellett. Külön erre a kupára legyártott egyedi érmeket is átvehettek a dobogós csapatok. Illetve a negyedik helyezett gárda is serleggel és labdával térhetett haza.

A Széchenyi Kupa főtámogatójaa az Agrárminisztérium, főszervezője a Kaminokupa Sport Kft. A kiskőrösi kupanap lebonyolítói a Kiskőrös LC és Kiskőrös Város Önkormányzata voltak.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (70 db kép)
MEGOSZTÁS