Ami évekkel ezelőtt még elképzelhetetlen volt, mára valóság és szinte rutin feladat, hogy Kiskőrösön a Rajz Attila Jégpályán szeptember elején már igazi jégen lehet korcsolyázni. A szabad levegőn még ugyan közel 30 Celsius fok van, de a jégcsarnokban mindössze 5 Celsius fokot mutat a hőmérő és a modern technikának köszönhetően már jég borítja a küzdőteret.

A jégcsarnokot üzemeltető HC Kiskőrös elnöke Szekeres Károly elmondta, hogy több napig dolgoztak az előkészületekkel, aminek köszönhetően napról-napra vastagabb lett a jég. Ahhoz, hogy a felnőttek számára is használható legyen a jég, a vastagságának el kell érnie a 4 cm-t. Mostanra már minden korosztály számára használható a jégpálya, és készül a HC Kiskőrös összes korosztályos csapata és az új szezonra.

A HC Kiskőrös csapatánál új edző is munkába állt Zsigmond Imre személyében, aki az utánpótlás gárdáknál tevékenykedik.
Zsigmond Imre az új edző – a kép elején, a gyermekek előtt fehér sisakban
-Hirdetés-

Az egyesület számára a bajnoki szezon már szeptember 11-én elkezdődik, ezért már korábban a szekszárdi jégcsarnokban is tartottak edzéseket jégen. Az országos bajnokságban induló kiskőrösi utánpótlás csapatok közül az U16-os, U14-es és az U12-es gárda is idén a B osztályban szerepel. A tavalyi U16-os gárdából többen kiöregedtek, de nagyon tehetségesek, akiket a klub U18-as csapatként szerepeltet majd első alkalommal egy országos kispályás 3×3-as bajnokságban. A felnőtt csapat szerepel majd a továbbiakban is a „tavi hoki” 3×3-as küzdelemsorozatában. A nagyon népszerű közönségkori a tervek szerint november első hétvégéjén nyitja majd meg kapuit a nagyközönség előtt.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (20 db kép)
MEGOSZTÁS