A Kiskőrösi LC több korosztályban is szerepeltet a különböző labdarúgó bajnokságokban utánpótlás csapatokat. A klubnál a vezetők úgy döntöttek, hogy két korosztállyal az országos bajnoki küzdelemsorozatokban vesznek részt az új szezonban.

A klub U13-as és az U14-es gárdája az őszi szezont az MLSZ Regionális Dél-Keleti Labdarúgó Bajnokságában kezdte el. Ebben az országos utánpótlás bajnokságban Csongrád, Békés, Bács-Kiskun és Szolnok megyei csapatok küzdenek megy egymással őszi-tavaszi rendszerben.

-Hirdetés-

Az U13-as kiskőrösi csapat legutóbb a bajnokság második fordulójában szeptember 5-én hazai környezetben fogadta a FAFC Szeged gárdáját, akiktől 3-0 (0-1) arányú vereséget szenvedtek: Lomjánszki – Bodonyi-Kovács, Brada, Judák, Galambos, Jáger, Pogány, Madarász, Báldi. Csere: Trepák, Tóth B., Radolfi, Polereczki, Pohankovics, Bobek, Boros.

A Kiskőrösi LC U13-as csapata
Kovács József – Kiskőrösi LC edzője:

-Most a 2009/2010-ben született fiatalok alkotják a csapatot, amelyben több új játékos is van, akik az alsóbb korosztályból jöttek fel. Szerencsére nincsenek létszám gondok, mert a két helyi általános iskolából tudunk meríteni tehetségeket. A korábbi évekhez viszonyítva, a megyei bajnoksághoz képest ez a küzdelemsorozat már sokkal komolyabb és jóval erősebb csapatokkal találkozunk, amit még meg kell szoknunk. A játékosoknak minden tekintetben fel kell gyorsulniuk, hogy jó eredményeket tudjunk elérni. Fontos megemlítenem, hogy a fiúkkal mintegy két hete kezdtük el az edzéseket, akikkel heti három gyakorlás mellett hétvégén a bajnoki mérkőzéseken lépünk pályára. Úgy gondolom, hogy az első fél év kell ahhoz, hogy megszokjuk ezt a magasabb szintet és itt minden héten láthatjuk azt, amire szeretnénk eljutni. A mai találkozónk végig szoros volt és egy nagyon jó csapattól szenvedtünk vereséget. A fiúk nagyon jól küzdöttek egy olyan ellenféllel szemben, amely az előző fordulóban 15 gólos győzelmet aratott.
A jövőben a labdakihozatalokban és a támadásvezetésekben kell sokat fejlődnünk, és akkor a magasabb szintet képviselő csapatokkal is felvehetjük a versenyt.

Ugyanezen a játéknapon lépett pályára, szintén hazai környezetben, az MLSZ Regionális Dél-Keleti Labdarúgó Bajnokságában az U14-es kiskőrösi csapat is, akik 6-1-re (0-2) kaptak ki az FC Dabas gárdájától: Grausza – Csányi, Csík (Herman), Juhász, Kriskó, Kecskeméti (Csatlós), Meskó (Ambrus), Kovács K., Szentgyörgyi, Laczkó, Tiricz, Viczián.
A kiskőrösi fiatalok lelkesen fociztak, de az erős ellenféllel szemben nem tudtak komolyabb eredményt elérni. A hazai találatot Kriskó Huba szerezte.
A Kiskőrösi LC U14-es csapata
Szlovák László – Kiskőrösi LC edzője:

-Túl vagyunk két bajnoki mérkőzésen és azt már most látni, hogy ez egy sokkal komolyabb küzdelemsorozat, mint a megyei szint. A tavalyi megyei bajnokságot nyert csapatból heten kiöregedtek és egy korosztállyal fentebb szerepelnek már, így szinte teljesen új gárdát kellett kialakítani a nyár során. A gyermekek pótlása megtörtént az U13-as csapatból, és létszámban is megfelelő most a gárda, de még kell idő, hogy jól összeszokjunk, valamint hozzá erősödjünk a magasabb szinthez. A mai mérkőzésen egy tőlünk jobb csapat ellen játszottunk. Nekünk jelenlenleg még egy félidőre van erőnk és ahogy fáradunk, akkor már sajnos jönnek a hibák, amikből gólokat kaptunk. Ebben a jövőben javulnunk kell az edzések során és sokat kell dolgoznunk, hogy megszokjuk a gyorsabb játékot, a magasabb szintet.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (58 db kép)
MEGOSZTÁS