A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság harmadik fordulójában a Soltvadkerti TE gárdája hazai környezetben fogadta a Lajosmizsei VLC együttesét. A találkozón két alkalommal is vesztett helyzetből felállva egyenlített és pontot mentett a soltvadkerti együttes.

A soltvadkerti csapat a szeptember 5-én lejátszott mérkőzésen 2-2-es (0-1) döntetlent játszott a lajosmizseiek ellen: Eifert – Frei, Supka, Katona, Fejes (Tóth Á.), hegedűs, Dulai (Szabó N.), Bashiri-Shahroodi, Gémei (Lévai), Fék, László (Varga).

-Hirdetés-

Az első félidő elején egy szögletet követően a hazai védők hibáját kihasználva a 3. percben vezetést szereztek a lajosmizseiek (0-1) kapu előtti kavarodás után. Ez a félidő kiegyenlített játékot hozott, kevés helyzettel a kapuk előtt. A hazai csapat a szünet után támadólag lépett pályára, és egy szép támadás végén, a 46. percben Dulai Máté egyenlített (1-1). A vendégek az 55. percben egy jobb oldali beadás után szereztek vezetést, amikort a Frei Tamást eltaláló labda a hazai védőről a saját kapujába pattant (1-2). A találkozó utolsó harmadában a soltvadkertiek teljesen beszorították a saját térfelükre a vendégeket, akik még a felezővonalon sem tudtak nagyon átjönni. A 70. percben a soltvadkertiek részéről Katona Gergő végezhetett el szabadrúgást, ami után a labda a kapu bal alsó sarkában landolt (2-2) – ehhez azért kellett a vendég kapus figyelmetlensége is. Az utolsó 20 percben több helyzete is volt a hazaiaknak, nagy fölényben játszottak, de a győztes találatot már nem tudták megszerezni.

Újvári Gábor – Soltvadkerti TE edzője:

-Nagyon nehéz mérkőzésre számítottam, mert a Lajosmizse két győzelem után látogatott el hozzánk. Az erőnket azonban jól mutatta, hogy vesztett helyzetből tudtunk felállni a mai napon két alkalommal is. A végén nagyot küzdöttünk és 2-2 után talán egy kis szerencsével a győzelmet is megszerezhettük volna. Több volt ebben a mérkőzésben a számunkra, különösen ha azt figyelembe veszem, hogy két nagy potyagólt szerzett az ellenfelünk. Döntő volt, hogy a szünet után a második félidőre játékrendszert váltottunk, átálltunk a kétcsatáros támadósorra és így mezőnyfölénybe kerülve tudtunk gólokat lőni.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (20 db kép)
MEGOSZTÁS