TOP-3.1.1-15-BK1-2016-00008 Fenntartható települési közlekedésfejlesztés – Kerékpárút építés Kecel és Imrehegy között a biztonságos közlekedés érdekében.

Kecel Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be a TOP-3.1.1-15-BK1 – Fenntartható települési közlekedésfejlesztés című felhívásra. Az 344.970.000 millió forintos, vissza nem térítendő uniós forrás keretében közel 4 km hosszú kerékpárút épült Kecel és Imrehegy között. A beruházáshoz az önkormányzat 34.180.826,- Ft önerőt biztosított.

-Hirdetés-

A 2,3 méter széles kétirányú kerékpárút kiépítésével együtt felújításra került az imrehegyi szakaszon található Rekettye-Bogárzó csatorna híd, illetve egy új buszvárópár is épült, a biztonságos átkelés érdekében. A kerékpárút közutat keresztező szakaszánál sárga villogó jelzőlámpa került telepítésre, a dűlőutaknál sárrázók kerültek kialakításra, a bejáróknál megerősített útalap készült. A kerékpárút és a közút közé szikkasztó árok épült, illetve a későbbiekben árnyékot biztosító fasor is elhelyezésre került.

A beruházás azon túl hogy elősegíti a kerékpárral munkába és iskolába járók biztonságosabb közlekedését, csökkenti a balesetveszélyt népszerűbbé is teszi a kerékpáros közlekedést, továbbá lehetőséget biztosít a szabadidő aktív eltöltésére.

További információ: www.kecel.hu

Sajtóközlemény, Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat
2021.09.06.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (11 db kép)
MEGOSZTÁS