A Kiskőrösi Járási Ügyészség minősített rablás bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy férfi ellen, aki a vád szerint 2021. április 19-én hajnalban Izsákon maszkban és késsel 12.000 forintot rabolt egy idős asszonytól.

-Hirdetés-

A vádirat szerint a vádlott 2021. április 19-én hajnalban fekete maszkban és késsel elment egy izsáki házhoz. A bejárati ajtó üvegét betörte és a nyíláson át benyúlt, majd a kulccsal kinyitotta az ajtót, és bement a házba.

A vádlott felkapcsolta a villanyt, a szekrények ajtajait és fiókjait kihúzta, pénz után kutatott, de nem talált. A házban egy 78 éves asszony élt egyedül, aki a szobájában aludt. A maszkot viselő férfi a kést a sértett felé tartotta, felébresztette az idős asszonyt és a pénztárcáját követelte tőle.

A sértett megijedt, ezért közölte a vádlottal, hogy a tárcája az összes pénzével a konyhában van. Felkelt az ágyból, majd a konyhában a táskájából elővette a pénztárcáját, kivett egy tízezrest, amit a vádlott – miközben a kést a sértett felé tartotta – elvett tőle. A rabló azonban kevesellte a zsákmányt és több pénzt követelt. Erre a sértett közölte, hogy ha megöli, akkor sem tud több pénzt adni, mert ez az összes pénze.

A vádlott ekkor a kést továbbra is a sértettre szegezte, a másik kezével kikapta az asszony kezéből a tárcát és az abban lévő 2000 forint összegű aprópénzt az egyik székre öntötte és eltette. A vádlott ezután tovább fenyegetőzött a késsel, de a sértett nem tudott több pénzt adni, ezért a rabló elhagyta a helyszínt. A kiskőrösi rendőrök a vádlottat még aznap elfogták.

A letartóztatásban lévő, büntetett vádlottat a járási ügyészség felfegyverkezve, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettén kívül magánlaksértés bűntettével is vádolja. Az ügyész végrehajtandó fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben azzal, hogy 12.000 forint erejéig vagyonelkobzást is el kell rendelni vele szemben. A vádlott bűnösségéről a Kiskőrösi Járásbíróság fog dönteni.

Forrás: http://ugyeszseg.hu/
Kiemelt kép: illusztráció