Tavaly a korlátozások miatt elmaradt, idén azonban újra ünnepel Akasztó, hiszen szeptember 10-12. között rendezik meg a Kisasszony-napi Búcsút.

-Hirdetés-

Ennek a programsorozatnak a nyitó ünnepsége péntek este vette kezdetét a Piri-Para Alkotóházban, ahol a „Vissza a múltba borbélymesterség Akasztón” elnevezésű kiállítás megnyitóját tartották.

A kiállítás Baltás László gyűjteményéből nyílt, aki hosszú éveken keresztül és még manapság is gyűjti a klasszikus borbélymesterség eszközeit.

Suhajda Antal, Baltás László, Kisléghy Györgyné Ágnes

A megnyitón először Kisléghy Györgyné Ágnes az Akasztói Fürge Ujjak Kézimunka Kör vezetője tartott egy kis történelmi visszatekintést a borbélymesterségről, majd a gyűjtő Baltás László mondott köszönetet azoknak a személyeknek, akik segítették a kiállítás létrejöttét. A beszédek sorát Suhajda Antal, Akasztó község polgármestere zárta.

Az eseményen közreműködött az Akasztói Vízkereszt Citerazenekar.

A sok régi eszköz láttán hosszas beszélgetések kezdődtek

A megnyitó beszédek után a jelenlévők megtekinthették a kiállítást és a Piri-Para Alkotóházat. Mindenki talált magának kedvére való eszközt, vagy éppen könyvet. A sok régi eszköz láttán hosszas beszélgetések kezdődtek visszarepülve az időben.

Az Akasztói Kisasszony-napi Búcsú szombaton és vasárnap színes programokkal folytatódik, melyekről folyamatosan beszámolunk a VIRA.HU-n.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (47 db kép)
MEGOSZTÁS