Kiskőrös Város Önkormányzata Magyarország Kormányának felhívására a leromlott városi területek rehabilitációjának és az ott élő lakosság felzárkózásának megvalósítása érdekében projektjavaslatot nyújtott be. A projekt TOP-4.3.1-15-BK1-2020-00009 azonosítószámmal, 250.000.000,-Ft összegű vissza nem térítendő támogatásban részesült.

-Hirdetés-

A szegregált területeken élők jobb közlekedési feltételeinek biztosítása céljából Kiskőrös Város Önkormányzata a projekt keretében több, útalappal rendelkező utak aszfaltburkolattal történő ellátását valósítja meg. Az önkormányzat deklarált célja, hogy az érintett területeken minden utca el legyen látva aszfalttal. Ennek eredményeképpen több mint 1.3 kilométer hosszan megújul több belterületi útszakasz, tájékoztatta portálunkat Rennes Éva pályázati referens.

Megtudtuk, hogy a projekthez kapcsolódik több bérlakás kialakítása is. Így a korábban megvásárlásra került Délibáb utca 64. alatti ingatlanban 2 db szociális bérlakást alakítanak ki az épület kibővítését követően. A Mező-Béke utcák sarkán álló önkormányzati tulajdonú épület is hasznosításra kerül, az épületben 2 db bérlakás felújítását is megvalósítja az önkormányzat.

A Béke-Mező utcák sarkán álló fal is hasznosítás kerül.

Rennes Éva elmondta, hogy a beruházás engedélyköteles építési tevékenység, az önkormányzat a projekt minél előbb történő megvalósítása érdekében már a támogatói döntés megérkezése előtt beszerezte a tervezőket, mind a magas-, mind a mélyépítés esetén folyamatban van a tervdokumentáció elkészítése.

A pályázati referens arról tájékoztatta portálunkat, hogy mivel a kivitelezés tervezett összköltsége meghaladja a nettó 50 millió forintot, emiatt a kivitelező csak közbeszerzési eljárás keretében választható ki. A projekt fizikai befejezésének tervezett határideje 2022.10.31.

MEGOSZTÁS