A Szent Imre zarándoklatot 2012-ben indították útjára hagyományteremtő célzattal, mely programra idén 10. alkalommal várták az érdeklődőket. Az esemény szeptember 11-én került megrendezésre, amely résztvevői a kora hajnali órákban keltek útra.

-Hirdetés-

A zarándoklat fő szervezője Oláh István elmondta, hogy most mintegy 50-en jöttek el a programra és tették meg a soltvadkert-selymesi erdőtől a soltszentimrei Csonka-toronyhoz vezető 33 km-es utat. A zarándoklatot a fiatalokért, a magyarság összefogásért, tisztulásáért, felemelkedéséért, értékeink felismeréséért és hitben való megerősödéséért ajánlották fel.

Az útvonal fő szervezője megemlítette, hogy a zarándoklat Szent Imre herceg feltételezett haldoklási útján vezet végig. Feltételezhető, hogy idegenkezűség okán a herceg a soltvadkert-selymesi erdőnél sérült meg és utolsó útja innen vezetett a Csonka-toronyhoz. A résztvevők a zarándoklat végén megtekintették a misztikus fényjelenséget, majd rendhagyó szentmise volt a soltszentimrei pusztatemplomban. A fényjelenségről az a hír járja, hogy azért látható, mert Szent István egy templomot emeltetett Szent Imre halálának emlékére, mely tragédia Soltszentimre határában történt. A templomot úgy tájolták, hogy fia halálának évfordulóján, a lemenő nap fénye a torony két kis ablakán átszűrődve megmutassa Imre halálának helyét, valamint idejét.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (62 db kép)
MEGOSZTÁS