Az elmúlt időszakban talán többen észrevették, hogy Soltvadkerten a Bócsai út és a József Attila utcai kereszteződésben felállított kereszt megújulni látszik, környezete rendezettebbé válik. A mai napon szűk körben megtörtént a keresztszentelés is.

-Hirdetés-

 

A Bács-Kiskun megyei Porta Egyesület festékadományának és a lelkes segítőknek köszönhetően az 1928-ban készült kereszt megújulhatott, amelyet Zsikla György és neje Kovács Erzsébet emeltetett.

A mai napon szűk körben megtörtént a keresztszentelés is, melyet dr. Jeney Gábor soltvadkerti plébános áldott meg

A Porta Egyesület képviseletében Farkas P. József alapítótól megtudtuk, hogy a megyében már 90 kereszt felújításában segített egyesületük. A felújítási alapanyagok lehetővé teszik további keresztek felújítását is a városban, amelyre javaslatokat várnak.

Az önkormányzat képviseletében Temerini Ferenc, polgármester vett részt a keresztszentelésen, aki beszédében visszaidézte dr. Jeney Gábor atya beszédének egy részletét.

A szakrális emléket dr. Jeney Gábor soltvadkerti plébános áldotta meg, majd végezetül a szeretet virágait helyezték el a kereszt talpazatánál. 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (27 db kép)
MEGOSZTÁS