A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságot nagyon jól kezdte ebben a szezonban a Kiskőrösi LC gárdája. Az együttes három győzelemmel indította az új bajnoki szezont, és a fiúk ilyen eredmények után bizakodva várták a Kalocsa elleni, idegenbeli találkozót is.

A bajnokság 5. fordulójában, szeptember 19-én a Kiskőrösi LC csapata 5-0 (2-0) arányú vereséget szenvedett a Kalocsa FC vendégeként: Tóth Z. – Szedmák (Amin), Pekker (Pintyi), Dunai (Mokrickij), Simon (Karf), Salami, Nagy A., Mihály, Tóth Á., Vajda (Hajnal), Barkóczi.

-Hirdetés-

A találkozó első része kiegyenlített játékot hozott, mely során nem voltak veszélyben a kapuk. A hazaiak a 23. percben szerezték meg a vezetést, amikor egy kiskőrösi labdavesztést követően a vendég védők nem tudtak felszabadítani, és Dostyicza Dániel mintegy 18 méterről nagy gólt lőtt a jobb felső sarokba (1-0). Szinte a középkezdést követően újabb gólt szerzett a kalocsai csapat, amikor a kiskőrösiek a középpályán eladták a labdát, és a védőket lefutva helyezett Boldizsár Csaba a jobb alsó sarokba (2-0). Az első félidőben a kiskőrösiek kapura veszélytelenek voltak, a kalocsaiak pedig jól kihasználták a vendégek védekezésben elkövetett hibáit.

A szünet után mintegy 10 percig a kiskőrösiek voltak fölényben, de igazán nagy helyzetet nem tudtak kialakítani a kalocsai kapu előtt. A 61. percben eldőlt a találkozó sorsa, amikor Boldizsár Csaba megszerezte a kalocsaiak harmadik találatát is (3-0). A mérkőzés utolsó harmadában a szétesően focizó kiskőrösiek ellen előbb Dostyicza Dániel (4-0), majd Romsics Péter (5-0) növelte tovább a hazaiak előnyét.

A kiskőrösiek támadójátékáról mindet elmond, hogy ezen a napon a 90 perc alatt nem volt egyetlen igazán nagy gólhelyzetük, vagy említésre méltó veszélyes támadásuk sem. A kalocsaiak az 5 rúgott góljuk mellett, még több nagy gólhelyzetet is kialakítottak, amelyeknél Tóth Zoltán bravúrjaira volt szükség, hogy ne legyen még ennél is nagyobb a különbség a két csapat között. A mérkőzést ilyen arányban is megérdemelten nyerte meg a játék minden elemében jobban teljesítő kalocsai csapat.

Füleki Antal – Kiskőrösi LC edzője:

-A látottak után nehéz bármit mondanom, mert semmi jel nem mutatott arra, hogy ilyen gyengén teljesítünk majd a mai napon. A héten nagy számban vettek részt az edzéseken a fiúk, elvégezték a tervezett munkát, és mindenben úgy készültünk, mint a korábban megnyert három bajnoki mérkőzés előtt. Az első bekapott gólunkig semmi jel nem mutatott arra, hogy itt ma egy nagyobb arányú vereségbe szaladunk bele. Az első találat után nem lehetett a csapatra ismerni, mert nem sikerültek az átadásaink, szellősen és rosszul védekeztünk, és a küzdeni tudásunk is alább hagyott. A mérkőzéseinket jó csapatmunkával, egymásért küzdve nyertük meg, amiből ma sajnos nem sok mindent lehetett látni a pályán. Mindenki mélyen a tudása alatt játszott és így nem nagyon volt kiút ebből a mai rossz teljesítményünkből. Ki kell hevernünk ezt a vereséget, át kell majd beszélnünk a történteket és legjobb tudásunk szerint felkészülünk majd a következő mérkőzésre. Legközelebb Kiskunmajsán fogadjuk majd a Kecskeméti LC gárdáját, akik ellen javítani szeretnénk.

MEGOSZTÁS