Hosszú szünet után elindult ismét a Kiskőrösi „Fakupa” Városi Kipályás Amatőr Labdarúgó Bajnokság, melyről elmondható: több dologban új alapokra került az amatőr labdarúgás a településen.

-Hirdetés-

Talán az egyik legfontosabb változás a korábbiakhoz képest, hogy a csapatokban megyei III. osztálynál magasabb szinten szereplő igazolt játékos nem szerepelhet, amivel a bajnokság amatőr jellegét kívánták előtérbe hozni a szervezők.

Az új idényre összesen 13 csapat adta le a nevezését, amelyek egy csoportban és körmérkőzéses rendszerben mérik össze erejüket egymással: Sráczok FC, BL Metál, Pénzügyőr I., Agroline, V. I. Plast, Protokon, Néró SC, Falábúak, Békorona, Pénzügyőr II., KLC Apuk, Szupercsapat, Warriors.

A találkozók korábban a Szabadidő Parkban voltak, most pedig a Város Sporttelepen kerülnek megrendezésre. Az előző években sokszor gondot jelentett, hogy az őszi időszakban a korábbi sötétedés miatt hamarabb kellett délutánonként játszani a mérkőzéseket és ez a részvevőknek a munkahelyi és egyéb elfoglaltságok miatt problémát okozott.

A Kiskőrösi LC az amatőr labdarúgók időbeosztásához igazodva a találkozókat mindig hétfői napokon rendezi meg 17.20 és 18.30 órai kezdettel a lőtér melletti „C” pályán, amely villanyvilágítással rendelkezik. Az említett kezdési időpontokban egyszerre három mérkőzést, az adott fordulóban hat találkozót játszanak le a csapatok.

A bajnokságban szeptember 20-án játszották le az 1. fordulót, amelyen a következő eredmények születtek:

Protokon-Békorona  2-1
Falábúak-V. I. Plast 2-3
Pénzügyőr I.-KLC Apuk 7-3
Sráczok FC-Warriors 15-3
BL Metál-Szupercsapat 6-1
Agroline-Pénzügyőr II. 4-2

A 2. forduló mérkőzései (szeptember 27. hétfő):

17.20 Warriors-Falábúak
17.20 W. I. Plast-Protokon
17.20 Pénzügyőr II.-Néró SC
18.30 Szupercsapat-Pénzügyőr I.
18.30 KLC Apuk-Agroline
18.30 Békorona-Warriors

Szabadnapos: Sráczok FC

A bajnokság állása az 1. forduló után:

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (20 db kép)
MEGOSZTÁS