A kiskőrösi Eckerlénél egyre fontosabb szerepet kap a károsanyag-kibocsátás csökkentése és a fenntartható, környezettudatos termelés megvalósítása. A 2020-tól a Prettl vállalatcsoporthoz tartozó Eckerlében a közeljövőben számos intézkedést vezetnek be, amik a CO2 semlegesség elérésének útjára állítják az Eckerle telephelyeit.

A kiskőrösi Eckerle is csatlakozott a Word Cleanup Day-hez
-Hirdetés-

Idén 2021. szeptember 18. a hivatalos World Cleanup Day napja. A kezdeményezés a legnagyobb egynapos polgári akciók egyike, melynek célja több mint 180 ország bevonása a globális hulladékválság kezelésébe. Egyúttal egy olyan törekvés is, ami a hulladékmentes világ megvalósulását célozza meg. A kezdeményezéshez világszerte több millióan csatlakoznak. Az Eckerlénél a 15.000 fős cégcsoport német központjából indult a felhívás, hogy a telephelyeken a lehetőségekhez mérten, minél többen csatlakozzanak a mozgalomhoz az őszi hónapokban.

A szemétszedési akció szervezői: Hinek Éva marketing vezető, Dulai-Fenyős Lilla környezetvédelmi referens, Judák Richárd cégvezető

Az Eckerle vezetői egyeztetésekbe kezdtek Kiskőrös Város Önkormányzatával, melynek eredményeképpen a hulladékgyűjtés időpontjául október 1-jét tűzték ki. Kiskőrös Város Önkormányzata: területek kijelölésével, szemeteszsákokkal és az összegyűjtött hulladék elszállításával biztosította az akció sikerességét.

A cég munkatársai a hulladékkezelés fontosságára próbálták felhívni a figyelmet

Ugyanezen a napon a bólyi Eckerle dolgozói is gyűjtötték a szemetet, nemzetközi szinten pedig Romániában és Mexikóban hasonlóan hívják fel a figyelmet hagyományőrző céllal a hulladékkezelés fontosságára.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (20 db kép)
MEGOSZTÁS