A megyei első osztályú bajnokság 7. fordulójában az Akasztó FC a Kiskunfélegyházát fogadta. Mindkét csapat szeretett volna javítani az elmúlt heti teljesítményén, azonban a mérkőzés végén a vendégek örülhettek.

A találkozó 10. percében a hazaiak előtt adódott az első lehetőség, azonban Németh Tamás közelről nem tudott a kapuba találni. Oroszi a vendégek portása lábbal nagyot védett. A 25. percben jutottak el a vendégek az első nagy helyzetükig, amikor is Ábel passza után az előre keveredő Valkai lövését védte a kijövő Németh Zsolt. A 38. percben jutottak előnyhöz a vendégek. Egy előreívelés után Erős Gergő iramodott meg a jobb oldalon, majd a tizenhatoson belülre érve a kijövő Németh mellett elperdítette a lasztit a bal alsóba 0-1. Négy percre rá egyenlíthettek volna az akasztóiak. Palla Lajos játszott össze Szabó I. Szabolccsal, akitől egy remek passz után visszakapta a labdát. Palla jobb alsóba tartó lövésébe ujjheggyel bele tudott még érni Oroszi Tibor.

-Hirdetés-

A szünetre így maradt az egygólos vendégelőny.

A 65. percben Juhász Tamás passza után Bajusz Patrik remekül szolgálta ki Pallát, aki közelről óriási ziccerben a kijövő Orosziba lőtte a labdát. Nagy helyzet volt, de az egyenlítés elmaradt. A 72. percben Szabó Zsolt cselezgetett az alapvonalnál, majd tiszta helyzetbe hozta magát, azonban Oroszi újra résen volt. Ahogyan lenni szokott a kihagyott helyzetek megbosszulják magukat. A 77. percben Erős Gergő lapos passza után a középen érkező Oroszi Dániel közelről szerzett gólt 0-2.

Az Akasztó kihagyott nagy ziccereit megbüntette a Kiskunfélegyháza, akik taktikus játékkal vitték el a három pontot Akasztóról.

Akasztó FC – Kiskunfélegyháza 0-2

Akasztó FC: Németh Zs., Csoba, Dobosi, Kapus (Szabó II. Szabolcs), Szabó I. Szabolcs (Bánszki), Szabó Zs., Bajusz (Geiger), Németh T. (Bányai), Vincze D. (Juhász T.), Palla, Márki. Vezetőedző: Szrenkó István

Kiskunfélegyháza: Oroszi T., Magony, Valkai, Ábel, Palásti (Oroszi D.), Urbán, Kulcsár, Nemesvári, Nagy V., Nagy D. (Tóth I.), Erős (Verebélyi). Másodezdő: Tóth István

Szrenkó István, vezetőedző – Akasztó FC:

– Úgy érzem, hogy nem vallottunk szégyent a Kiskunfélegyháza ellen. Egyik csapat sem tudott felülkerekedni a másikon. A Kiskunfélegyháza berúgta a helyzeteit. Nekünk ott volt négy nagy is. de amíg gólt nem tudunk szerezni addig nem fogunk tudni mérkőzést nyerni. Természetesen 0-1 után kinyíltunk, volt lehetősége a Félegyházának. Egy szabadrúgást és egy helyzetet kellett megfognia Németh Zsoltinak. Nekünk ott volt öt helyzetünk is abból három százas ziccer volt. Nem rúgtuk be, így sajnos elment a mérkőzés. Jövő héten, Kecelen nagyon nehéz mérkőzés vár ránk. Ebből a három vereségből ki kell valahogyan jönnünk. Én nagyon bízom a csapatban. Kecelen mindenképpen be kell húznunk a három pontot.

Tóth István másodedző – Kiskunfélegyháza:

– Nagyon nehéz mérkőzésre készültünk. Kevesen vagyunk, sok a sérültünk, száz sebből is vérzünk. A vezetőedzőnk eltiltott volt. A fiúk úgy gondolom kihozták a mérkőzésből a maximumot. Ezért jöttünk igazából, hogy helyre tegyük magunkat a múlt heti fiaskó után. Maximálisan elégedett vagyok mindenki teljesítményével. Gratulálok a srácoknak.

Kapcsolódó cikk
Nem lesznek a mérkőzésekről fotók és megcsappan a közvetítések száma
Nem lesznek a mérkőzésekről fotók és megcsappan a közvetítések száma
Tisztelt Sportbarátok, Szurkolók, Sportolók! Az MTVA közleménye szerint, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) és a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA)...

Kiemelt kép: Archív fotó

MEGOSZTÁS