Dr. Gszelmann Róbert és Dr. Kővágó Péter fogorvosok elkészítették azt a beszámolót, amely a fogászati alapellátás 2020. évi működéséről szólt. A dokumentumban rögzítették, hogy a tevékenységet 2 körzetre bontva végzik: az 1. körzetben Dr. Kővágó rendel, ahol 1059 fő jelent meg 2020-ban, míg a 2. körzetben Dr. Gszelmann fogorvos látja el a feladatát, ahol 669 fő jelent meg tavaly.

Dr. Gszelmann Róbert az október 6-i képviselő-testületi ülésen a beszámoló mellett tájékoztatást adott az ingyenes ellátások köréről is.

Dr. Gszelmann Róbert fogorvos
-Hirdetés-

Elmondta, hogy a TB által finanszírozott ellátás a magyar, érvényes biztosítással rendelkezőknek jár mindkét körzetben, továbbá nekik a sürgősségi ellátások is térítésmentesek. A fogorvos kifejtette, hogy a sürgősségi ellátásokat külön rendelet szabályozza. Ilyen esetben ingyenes például a fogfájás esetén a gyökérkezelés, vagy éppen a vérzéscsillapítás.

Elhangzott, hogy létezik egy másik csoport az ingyenes kezeléseken belül, ez pedig a fogmegtartó beavatkozás, és emellett ide tartoznak még az úgynevezett konzerváló fogászati beavatkozások (töméskészítés) is. Külön csoportot képez a fogpótlás, ugyanis itt már teljes díjat fizet a 18-62 év közötti páciens. (Az ez alatti és feletti korcsoport esetében a díjnak csak egy részét kell kifizetni.)

Dr. Pozsgai Boglárka

Dr. Pozsgai Boglárka önkormányzati képviselő a beszámoló kapcsán kifejtette, hogy 2020 júliusától Dr. Gszelman Róbertet az Országos Kórházi Főigazgatóság Bács-Kiskun megyei fogorvosi szakmai vezetéssel is megbízták.

MEGOSZTÁS