A Magyar Turisztikai Ügynökség által szervezett Őszi Hacacáré koncertsorozat fő célja az összetartozás közös megünneplése. Az elmúlt időszakban nagyrészt elmaradtak a rendezvények, de október 8-án Kecel is részese lehetett a közösségi élmény megélésének.

18.50-től a Groovehouse, 20.15-től a Fran Palermo zenekar zenélt a művelődési ház előtt felépített nagyszínpadon, az eseményeket pedig kivetítőn is követhette a nagyközönség. A rendezvénysorozatban való részvételt a város nevében Haszilló Ferenc polgármester köszönte meg a szervezőknek.

-Hirdetés-

A koncertekhez kapcsolódva a délután folyamán Kecel Város Önkormányzata is szervezett őszi programokat. 14 órától a Flora Virágfesztivál helyi és környékbeli árusaiPetrócziné Nosza Piroska, Kalmár Benedek, Burger Éva, László Erika és Hollósyné András Irén – hozták el virágaikat, terményeiket, termékeiket az őszi vásárra. A művelődési ház nagytermében pedig Kecel Város Önkormányzat Óvoda és Bölcsőde munkatársai várták a napközis gyerekeket, bölcsődéseket és óvodásokat arcfestéssel, kézműves foglalkozásokkal – többek között a népszerű kukoricamorzsolóval is –, bábozással, tornával és számtalan vidám programmal. A piros iskola mögött a helyi tűzoltóság és rendőrség jóvoltából testközelből csodálhatták meg járműveiket az apróságok.

Eközben a könyvtárban az Országos Könyvtári Hetek programjai is zajlottak, tehát elmondhatjuk, hogy az Őszi Hacacáré minden korosztályt megmozgatott, az esti koncertekre pedig a helyiek mellett más településekről is érkeztek érdeklődők.

Fotók, írta: Gyalogné Klajkó Eszter, koncertfotók: Varga Eszter

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (34 db kép)
MEGOSZTÁS