Hetedik alkalommal került sor „Az Év Széchenyi Vállalkozása Díj” átadására, amelyen a kiskőrösi Jona-Drink Kft. fődíjat nyert az évi ötven és ötszáz millió Forint közötti árbevétel kategóriában. Az 1987-ben induló családi vállalkozásba 2005-ben, az akkor 18 éves Dedák Balázs is bekapcsolódott, aki azóta is a gyártást felügyeli.

Olyan hazai gazdasági szereplőket céloz a díj, amelyek teljesen, vagy többségi magyar tulajdonban vannak, nyitottak a megmérettetésre, és valamely területen kimagasló teljesítményt nyújtanak.
A díj odaítélésénél a vállalkozás 2020. évben elért teljesítményének három területét – a termelékenységet, a társadalmi felelősségvállalást és az újítási készséget – vizsgáltuk. Az Év Széchenyi Vállalkozása Fődíjat azok kaphatják, aki a három területen összességében a legjobb teljesítményt nyújtották.

Egy teljesen véletlen találkozás során megkóstoltattam Széchenyi Tímeával az új fejlesztésű, szénsavas, frissen préselt, 100%-os almalevünket. Ami annyira megízlett neki, hogy invitált erre a díjra, ahol mi az innováció részét céloztuk meg, de minden más szempontnak is annyira megfeleltünk, hogy a fődíjat sikerült megkapnunk– mesélte a Kiskőrös TV-nek Dedák Balázs.

Dedák Balázs, a Jona-Drink Kft. üzemvezetője, termékfejlesztője
-Hirdetés-

A fogyasztók egy része szerint, az eredeti ital egy kissé töménynek bizonyult, ezért sokan vízzel hígították a 100%-os almalevet. Dedák Balázs ezért megváltoztatta a terméket. Szénsavat raktunk az almalevünkhöz, és ez egyedülálló ezen a piacon. Más ezzel még nem próbálkozott – fejtette ki a termékfejlesztő.

Óriási öröm volt átélni ezt az egészet, és átvenni a fődíjat. Nagy elismerés ez számunkra, hiszen közel 40 cég közül nyertük el a legnagyobb elismerést, ezzel az innovációs termékkel.

Az ünnepélyes átadót Gróf Széchenyi István születésének 230. évfordulója alkalmából rendezték meg szeptember 21-én Budapesten, a Magyar Nemzeti Múzeumban.
Dedák Balázs ünnepélyes keretek közt vehette át a fődíjat szeptember 21-én, a Magyar Nemzeti Múzeumban (Kép forrása: szechenyicsalad.hu)

Forrás: Kiskőrös TV, szechenyicsalad.hu
Díjkiosztóról képek: szechenyicsalad.hu   

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (5 db kép)
MEGOSZTÁS