2018 tavaszán kezdte meg tevékenységét a Kiskőrös Rózsája Horgolókör, amikor a város 300. születésnapjára 300 szál rózsát készítettek. Grünwaldné Takács Aranka, a Kőrös-Körül Nők Egyesületének oszlopos tagja álmodta meg és hívta életre ezt a kézimunkakört városunkban, melynek célja, hogy az asszonyok az ünnepkörök alkalmával horgolással készítsenek dekorációkat, melyeket a művelődési központban állítanak ki. 

Grünwaldné Takács Aranka, a Kőrös-Körül Nők Egyesületének oszlopos tagja álmodta meg és hívta életre ezt a kézimunkakört városunkban
-Hirdetés-

A horgolás olyan kreatív tevékenység, amellyel gyönyörű termékeket hozhatunk létre. A szemet gyönyörködtető látvány mellett azonban számos olyan előnnyel is bír ez a tevékenység, amely pozitív hatással van a mentális egészségünkre. A horgolás egy olyan kreatív tevékenység, amelyet gyakran csoportosan végeznek. Bármi, ami kézimunka, összehozza az embereket és segít a közösség kiépítésében.

A horgolás olyan népszerű csoportos tevékenység, ahol munka közben lehet beszélgetni, sőt új barátságok is köttethetnek

Grünwaldné Takács Aranka, a horgolókör vezetője elmondta, hogy először 2018-ban, ősszel végezték a munkát, amikor a művelődési központban felállított karácsonyfára horgoltak díszeket, míg 2019 tavaszán a húsvétra készültek, de horgoltak kokárdákat is, melyeket  a városnak adtak ajándékba.

2020 tavaszáig aktívan működtek. Akkor is belekezdtek egy újabb projektbe, azonban a pandémia miatt 1,5 évre le kellett állítaniuk alkotótevékenységüket. A újabb közös munka a járvány miatt azonban csak napjainkban kezdődhetett el újra. Október 6-án ültek össze először, amikor is átbeszélték a terveket, míg tegnap már az újabb nagyikockák horgolásán dolgoztak serényen. A Kiskőrös Rózsája Horgolókör a Kőrös Körül Nők Egyesület támogatásával működik, idén is ők biztosítják a fonalat az asszonyok számára. 

Ilyen nagyikockákból fog állni a város horgolt karácsonyfája

– Idei nagy projektünk, hogy nagyinégyzetekből horgolunk egy nagy karácsonyfát. A közös munkára 20-an jelentkeztek, ami azt jelenti, hogy mindenkinek 20-25 darabot kell elkészítenie ahhoz, hogy a karácsonyfa, melyet megálmodtam, végül szép legyen – mesélte Grünwaldné Takács Aranka.

Az embereknek fontosak ezek az értékek. Mi sem bizonyítja jobban, mint azoknak a száma, akik az idei évben hozzájárulnak az installáció elkészítéséhez. Az elmúlt években a karácsonyfa mindig fehér díszekből állt, idén azonban a nagyinégyzetek megalkotásánál arra is törekedtek, hogy minél színesebb legyen az összkép.
A karácsonyi teendők között egy másik feladatot is elvégeznek a horgolókör tagjai.

Az asztaldíszek színes cérnafonalból készülnek idén
Ez a minta szolgál a dísz alapjául

-Minden év decemberében az ünnep alkalmával megterítünk egy karácsonyi asztalt, amire a díszeket mi horgoljuk. Terítőt, szalvétagyűrűt, poháralátétet, virágvázát is csináltunk már így. A karácsonyfával párhuzamosan most ez is készül.

A város karácsonyfáját advent első vasárnapjára készítik el, amelyet a Petőfi Sándor Művelődési Központ előterében fognak felállítani. 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (45 db kép)
MEGOSZTÁS