Világszerte október 1-jén ünnepeltük az Idősek világnapját. Ebből az alkalomból az erdőtelki óvodások is kedveskedni szerettek volna az időseknek, ezért üdvözlőkártyákat készítettek, melyeket az Egészségügyi, Gyermekjóléti és Szociális Intézmény Idősek Otthonának gondozottaihoz juttattak el. 

Bozó-Kutyifa Eszter óvodai, iskolai, szociális segítő osztotta szét az üdvözlőkártyákat az idősek között

Tamás Szilviának, a Kiskőrösi Óvodák Erdőtelki Tagóvodájának vezetője kért meg engem, hogy a gyerekek által elkészített apró üdvözlőkártyákat segítsek eljuttatni az időseknek. Mi pedig arra gondoltunk, hogy az intézményen belül akkor a saját idősotthonunkba hoznánk el ezeket az üdvözlőkártyákat, melyeket a Virág csoport óvodásai készítettek az időseknek – nyilatkozta Bozó-Kutyifa Eszter óvodai, iskolai,  szociális segítő.

Az ENSZ először 1991-ben rendezte meg az Idősek világnapját, azóta minden év október 1-jén megemlékezünk a Föld mintegy hatszázmillió lakosáról.
-Hirdetés-

 

Az erdőtelki óvodásoktól 58 fő ellátott kapott ilyen kis kártyát szerdán délelőtt.

– Az Egészségügyi Gyermekjóléti és Szociális Intézmény minden évben megrendezi az Idősek napját, melynek fő szervezője Dr. Kállayné Major Marina, igazgató. Idén október 8-án pénteken ünnepeltük az időseket, ahol Csongrádi Kata énekes lépett fel. Az ünnepség alkalmával minden idős embert megajándékoztunk egy szál virággal, majd pedig szeretetvendégséggel köszöntöttük az időseket, míg Kiskőrös város legidősebb férfi, illetve női tagja egy-egy ajándékcsomagot kapott – mesélte Csengődi Kamilla, szakmai vezető.
A következő nagyobb ünnepség, amire hamarosan elkezdjük a készülődést, az a Mikulás és a karácsony lesz, amikor családias hangulatban együtt díszítjük fel a fát, sőt műsorral is készülünk, majd pedig együtt ebédelünk – tette hozzá. 

Az Egészségügyi, Gyermekjóléti és Szociális Intézmény Idősek Otthona 58 férőhelyes, ápolást, gondozást nyújtó idősek otthona. Családias környezet,1-2-3-4 ágyas szobákkal. Az ország egész területéről fogadják az idős embereket.
Az intézmény azoknak a személyeknek nyújt ellátást, akikről életkoruk, egészségi állapotuk miatt az alapszolgáltatások keretében nem lehet gondoskodni. Az idősek otthonában a napi 4 órát meghaladó gondozási szükséglettel rendelkező, de rendszeres kórházi kezelést nem igénylő, öregségi nyugdíjkorhatárt betöltött személy látható el. Az intézmény fenntartója Kiskőrös Város Önkormányzata.
Volt, aki könnyeivel küszködött a meghatódottságtól 

Csengődi Kamilla kérdésünkre azt is elmondta, hogy mióta enyhültek a korlátozások, azóta sűrűbben látogatják az otthonban élő idős hozzátartozóikat a családtagjaik, akiktől azt kérik, hogy minden esetben előre jelentkezzenek be.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (14 db kép)
MEGOSZTÁS