A gyaloglás egészségmegtartó hatásaira hívja fel a figyelmet a Világ Gyalogló (Hó)Nap, amely keretében egész októberben országszerte számtalan  rendezvényen sétálhatnak, túrázhatnak együtt családok, iskolatársak, baráti társaságok. A nemzetközi mozgalmat 1992-ben indították útjára, Magyarország 1999-ben lépett a rendező országok sorába. 

-Hirdetés-

A Kiskőrösi Óvodák is rendszeresen csatlakozik ehhez a felhíváshoz, azonban a Kőrisfa Óvoda idén pályázott először. Az óvoda mind a hat csoportja tett egy kört a városban, a nagyobbak egészen a Petőfi Szülőházig sétáltak el óvónőik és dajkáik kíséretében. 

A gyerekek séta közben sok mindenre rácsodálkoztak
 
Forrás: https://masport.hu/

– Az elmúlt években már többször is csatlakoztunk a Világ Gyalogló (Hó)Naphoz, azonban most először pályáztunk a Magyar Szabadidősport Szövetség versenykiírására, melynek célja a gyaloglás népszerűsítése. A legjobbak különféle értékes díjakban részesülnek. Eredeti terveink szerint október 6-án rendeztük volna meg ezt az eseményt, azonban az időjárás miatt el kellett halasztanunk. A pályázatban vállaltak szerint a Petőfi Szülőházig sétáltunk el ma délelőtt, mert fontos szempont, hogy a helyi nevezetességeket is útba ejtsük. A létszám a tervezettől valamivel kicsit elmaradt, hisz vannak betegeskedő gyerekek is óvodánkban, azonban még így is közel 100-an részt vettek a programon. A Kőrisfa Óvoda mind a hat csoportja: Bagoly, Őzike, Maci, Nap, Katica és a Dominó csoport is részt tudott venni az eseményen csak differenciáltan, hisz a kicsik még nem tudnak 2-2 km-t megtenni. A középső- és a nagycsoportosok  teljesítették a tervezett távot. Az Egészségünk és környezetünk munkaközösség éves tervében ajánlásként szerepel, hogy pályázzunk, amiről beszámolót is kell készítenünk, melynek leadási határideje 2021. november 5. Majd az azt követő néhány héten belül ki is derül, hogy ki nyeri az értékes sportutalványt.  Bízunk benne, hogy mi is a szerencsések között leszünk. Óvodánk egy  nagyon jól felszerelt intézmény, azonban mindig vannak olyan eszközök, amire szükség van. Szóval az új felszereléseknek is lesz helye, míg a rendezvénypólót vetélkedők alkalmával tudjuk majd viselni. A gyerekeknek emlékül egy-egy kis “érmet” adtunk ajándékba, melyet büszkén viselnek – nyilatkozta Parragné Vajas Beáta, óvodapedagógus. 

Az elégedett kis emberek

 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (46 db kép)
MEGOSZTÁS