A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban szereplő Soltvadkerti TE gárdája hazai környezetben lépett pályára október 17-én. Az együttes ezen a napon a bajnokság 9. fordulójában a Kalocsai FC gárdáját látta vendégül.

A Soltvadkerti TE együttese 3-1 (0-2) arányú verséget szenvedett: Eifert – Kaotna (Varga B.), Dulai (Frei), Tóth Á. (Radics), Hegedűs, Bashiri-Shahroodi (Lévai), Gémesi (Kővári), Molnár, Fék, Supka, László.

-Hirdetés-

A találkozó elején, egy soltvadkerti helyzetet követően a kalocsaiak a kapufát találták el. A 15. percben egy szabadrúgást követően lőtte ki a hosszú alsó sarkot Matos Martin, amivel megszerzet a vezetést a kalocsai együttes (0-1). A 32. percben a soltvadkertiek jobb oldalán verték meg nagyon a hazai védelmet, és a szélről visszagurított labdát Farkas Zalán lőtte közelről a kapuba (0-2). Mezőnyben nem volt jobb a kalocsai csapat, de a védekezésben elkövetett nagy hazai hibákat góllal büntették.

A szünet után a soltvadkertiek kerültek fokozatosan fölénybe, ami a 61. percben góllá érett. Ekkor Hegedűs Ádám tekert el szépen egy szabadrúgást a kalocsai sorfal felett, és az erre lassan mozduló Varga Sándor kapus mellett a hálóba vágódott a labda (1-2). A bekapott gól megzavarta a kalocsaiakat, akik több labdát is eladtak, de a hibáikat nem tudta kihasználni a soltvadkerti együttes. A 85. percben a hazaiak kapusa, Eifert János buktatta ellenfelét, és az ezért megítélt büntetőt Kerekes Krisztián értékesítette (1-3).

A soltvadkertiek bátrabb, és pontosabb támadójátékkal szorosabb eredményt is elérhettek volna, de a védekezésben elkövetett hibák vereséget eredményeztek.

Újvári Gábor – Soltvadkerti TE edzője:

– Nem vagyunk könnyű helyzetben, mert több fiatal játékosunk vidéken tanul és heti egy edzésre tud járni, valamint vannak sérültjeink is a keretben. Sajnos a mai napon egy kicsit tompa volt a csapatunk, és nem nyertünk a mezőnyben elegendő párharcot ahhoz, hogy eredményesebbek tudjunk lenni. Ismertük a kalocsaiak játékát és felkészültünk belőlük, de egyéni hibákból kaptuk a gólokat, amiből tanulnunk kell. Úgy éreztem, hogy 1-2 után akár egyenlíthettünk is volna, de nem tudtunk élni a lehetőségeinkkel. Ma az a csapat nyert, amelyik ezen a napon élesebb volt, és jobban kihasználta a helyzeteit.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (28 db kép)
MEGOSZTÁS