Bejelentés érkezett a rendőrségre 2021. október 17-én késő délután, mely szerint Kiskunhalason egy 61 éves nőt kiraboltak.

A sértett elmondta a nyomozóknak, hogy gyalogosan közlekedett a városban, és egy boltot keresett. Rövid ideje lakik a településen, ezért útbaigazítást kért egy fiatalembertől, aki készségesnek mutatkozott: azt állította, hogy tud egy olcsóbb boltot ugyanazokkal az árucikkekkel, és szívesen odakíséri az asszonyt. A férfi rövid ideig sétált gyanútlan áldozatával, majd egy elhagyatott helyre érve hirtelen megállt és ütlegelni kezdte. Az idős nő a földre esett, a fiatal pedig pénzt követelt tőle. Amikor a sértett végül átadta a nála lévő tízezer forintot, a rabló elfutott.

-Hirdetés-

A nyomozók azonnal adatgyűjtésbe kezdtek: elemezték a térfigyelő kamerák felvételeit, tanúkat hallgattak ki, és számba vették a lehetséges tetteseket. Így került látókörükbe egy 21 éves soltvadkerti lakos, akit a bűncselekmény elkövetése után alig 24 óra múlva elfogtak és előállítottak.

A kiskunhalasi nyomozók egy napon belül elfogták a fiatalt, aki a gyanú szerint legalább négy bűncselekménnyel gyanúsítható.

A fiatal felnőttnek – aki kihallgatása során beismerő vallomást tett – nem ez volt az első bűntette. A gyanú szerint október 3-án és 8-án további három lopást követett el. Minden alkalommal kerékpározó asszonyokat szemelt ki, akiknek a táskáját ragadta el a biciklik kosarából.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói a lopásokkal és rablással gyanúsítható férfit őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.
Forrás: police.hu
Kiemelt kép: illusztráció
MEGOSZTÁS