2021. október 20-án, szerdán tartotta őszi csendesnapját a KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolájának alsó tagozata. A reggeli nyitó áhítaton Pethő-Szűcs Mária iskolalelkész köszöntő szavai után az Élet Szava Alapítvány munkatársai vették át a szót, melyet maguknál is tartottak egészen a délelőtt végéig. Az osztályok 4 féle foglalkozáson vettek részt, melyek során játékos-mozgásos, zenés-énekes, kézműves és beszélgetős feladatokban ügyeskedtek. A nap végén pedig az élmények mellett, egy-egy képes Bibliával térhettek haza. Az Alapítvány működéséről, céljairól és a mai csendesnapról Mezei Tamás, az Élet Szava Alapítvány Missziós Szolgálatainak vezetője mesélt.

-Hirdetés-

 

Mit kell tudni az Élet Szava Alapítványról?

Az Élet Szava egy nemzetközi alapítvány, mely a világ 64 országában van jelen. Amerikából indult az 1900-as évek elején. Magyarországon 1989-ben alakult meg hivatalosan. A fiatalok felé szolgálunk, keresztény táborokat tartunk, és 1994 óta működtetünk egy Bibliaiskolát is, mely a középiskolából kikerült fiataloknak nyújt két éves teológiai képzést.

Ökumenikus az alapítvány?

Igen. Minden felekezetből fogadunk táborozókat és bibliaiskolás diákokat. Mi azt valljuk, hogy az Úr Jézusban van egyedül az ember üdvössége. Az embernek szüksége van az Isten kegyelmére, nélküle az ember reménytelen és elveszett, Jézus viszont ingyen, hitből megigazítja mindazt, aki hisz benne.

Kik érkeztek ma ide Kiskőrösre? Több mint 20-an vannak.

Vegyes összetételű csapattal jöttünk. Vannak köztünk munkatársak, és vannak bibliaiskolás diákok is. Fontosnak tartjuk, hogy a mindennapi munkánk mellett találjunk időt és alkalmat arra is, hogy hirdessük az evangéliumot a fiataloknak. Ez az Alapítvány küldetése. Azért, hogy megismerjék Krisztust, és ők is hirdessék másoknak. Minden tevékenységünket ennek az alapelvnek rendeljük alá. A bibliaiskolás diákok képzése során nagyon fontosnak tartjuk, hogy ne csak teológiai ismeretekre tegyenek szert, hanem azokat a gyakorlatban is tudják hasznosítani.

Az egymás közti beszélgetésekből úgy hallottam, hogy ez egy nemzetközi csapat. Így van?

Igen. Munkatársaink és diákjaink is nemzetköziek. Nemzetközi szervezet vagyunk. Csapatunk a világ minden országából tevődik össze. Diákjaink közül sokan érkeznek az Egyesült Államokból, Brazíliából, Európa országaiból, néha még Ázsiából is. Munkatársaink körülbelül fele-fele arányban magyarok és amerikaiak.

Hogy épül fel a mai délelőtt?

Egy elég komplex programot sikerült megírnunk Pethő-Szűcs Mária lelkésznővel, hiszen mind a négy évfolyamot tudjuk egy időben foglalkoztatni. Egy teljes évfolyam játékos programon vesz részt a tornacsarnokban, egy másik évfolyam egy zenés gyermekfoglalkozáson énekel, játszik és egy történetet hallgat meg, a harmadik évfolyamra osztályonként egy-egy kiscsoportos beszélgetés vár, a negyedik pedig ugyancsak osztályonként egy-egy kézműves foglalkozáson vesz részt.

Ez a program kifejezetten erre a napra készült?

Igen. Nagyjából ez a program, amit nyújtani tudunk, bárhova is megyünk. Természetesen ezt alakítjuk mindig a helyi adottságokhoz, igényekhez. Számunkra az üzenet a lényeg. Ameddig az evangélium üzenetét át tudjuk adni, addig készek vagyunk bármit adni, ami erőforrásainkból és képességeinkből kitelik.

A reggeli áhítaton és egy órán vagyunk túl. Mi a tapasztalat?

Fantasztikusak az itteni diákok. Jól neveltek és jól ismerik a Bibliát. Én vezettem az egyik első osztályban a kis csoportos beszélgetést. El is mondtam a gyerekeknek, hogy ők már mini teológusok, hiszen olyan válaszokat adtak egy-egy kérdésre, amit ritkán hallani elsős diákoktól. Nekem az jött át, hogy az itteni diákok valóban ismerik a Bibliát, nagyon komoly lelki munka folyik ebben az iskolában, és nagyon jó egy ilyen alapra építkezni nekünk a mai napon. 

Írta, képek: KEVI Petőfi Sándor Általános Iskola

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (17 db kép)
MEGOSZTÁS