Magyarországon egy évszázada folyamatosan nő az erdőterületek nagysága, aminek az utóbbi két évben az Országfásítási Programmal adott új lendületet az agrártárca. A Településfásítási Program keretében nyújtott be igénylést Csengőd Község Önkormányzata is, mely az Országos Erdészeti Egyesület elbírálását követően sikerrel zárult.

-Hirdetés-

A KEFAG Zrt.-től kapott harminc darab kőrisfát a napokban ültették el az önkormányzat munkatársai. A Vincze Attila által előkészített talajba Bácsi Benjámin és Nagy Nándor erdőmérnökök közreműködésével szakszerűen helyezték a fákat, amelyek mellé a minisztérium teljes ültetési csomagot is biztosított. A csomag a nagyméretű földlabdás sorfa mellett annak tárolását, nevelését, szállítását, és az ültetéséhez szükséges eszközöket: támasztó karót, mulcsot és favédő rácsot is tartalmazta. Az agrártárca célja, hogy népszerűsítse a Vidékfejlesztési Program erdőtelepítési támogatásait és javítsa a települések környezeti állapotát. Mint azt Pivarcsi Csaba polgármester elmondta, a fák elültetésével a környezet szépítésén túl egy újabb lépést tettek afelé, hogy a művelődési ház mögötti közösségi tér családiasabb és szerethetőbb legyen.
– A fásítási programba való bekapcsolódással gondoltunk az elkövetkezendő évtizedekre is, hiszen a fákat a jövőnek ültetjük – fogalmazott a polgármester.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (19 db kép)
MEGOSZTÁS