A Kiskőrösi Óvodák erdőtelki óvodásai magvető havában kétszer teljesítették a gyalogló nap minden évben októberre eső kihívását. 
2×3 kilométert gyalogoltak, miközben vásároltak a piacon is.

Nemzetközi kezdeményezéshez csatlakozva indultak „világgyaloglásra” az Erdőtelki Óvoda előtt október 6-án és két hétre rá, most október 19-én szerda délelőtt Zahora csöppségei. Első alkalommal szemerkélt az eső, majd nagyon esett, de akkor is teljesítették. A pedagógusok úgy döntöttek a gyerekekkel együtt, hogy jó időben, napsütésben is végigsétálják a tervezett útvonalat.

-Hirdetés-

Világ Gyalogló (HÓ)Napja (World Walking Day), a több mint 150 országban tevékenykedő TAFISA (Sport Mindenkinek Nemzetközi Szövetség) nemzetközi versenykiírása alapján, a Magyar Szabadidősport Szövetség koordinálásával megvalósuló, gyaloglást népszerűsítő programsorozat. Az országos programsorozat keretein belül, a gyaloglás eszközével a résztvevők megismerhetik a helyi nevezetességeket, látványosságokat.

Ehhez csatlakoztak a Kiskőrösi Óvodák Erdőtelki Óvoda apraja-nagyja is. A vidám társaságról sok fotó készült ez alkalomról megörökítve a maradandó élményeiket, mivel kétszer teljesítették, dupla mozgás, dupla öröm és emlékek sokasága.

A séta amellett, hogy az egészséges életmódot, mozgást is népszerűsíti, megismerteti a gyerekekkel Kiskőrös város látványosságait és módot ad az óvodapedagógusoknak, hogy Kiskőrös történetének egyes fejezeteibe is bevezessék az óvodásokat, erősítve ezzel a kiskőrösi identitásukat és helyi kötődésüket. Úti céljuk a piachoz eljutás volt, ami egyben a közösségi élet fontos színhelye is, megismerkedtek az eladókkal, áruikkal. Egészséges zöldségeket és gyümölcsöket is vásároltak közben, visszaérve az óvodájukba örömmel fogyasztották el. A séta levezetéseként a megvásárolt vöröshagymát is elduggatták fűszerkertjükbe.

„A gyaloglás az a sportág, melyet korra, nemre való tekintet nélkül mindenki űzhet, alkalmas egyének és csoportok, családok megmozgatására, rendszeresen űzve alkalmas eszköz lehet az egészség megtartására, társakkal, barátokkal, családdal közösen gyakorolva pedig egyúttal remek időtöltés. Nem igényel különösebb anyagi ráfordítást, bármely életkorban, mindenféle sportmúlt nélkül elkezdhető.

De lényegét tekintve az esemény ugyanaz, a cél is ugyanaz, vagyis, hogy menjünk, induljunk, használjuk a lábunkat, nézzünk meg magunk körül minél több természeti és kulturális szépséget. Röviden: csodálkozzunk rá a helyre, ahol élünk, és a testünkre, amely többre képes, mint sokszor gondolnánk.”

A sétát a gyerekek és nevelői is nagyon élvezték, ezért biztosra vehető, hogy jövő októberben is eleget tesznek majd a kihívásnak.

 

A szöveget és a képeket a Kiskőrösi Óvodák Erdőtelki Óvodájának munkatársai készítették. 

MEGOSZTÁS