Jó ütemben halad a futókör kialakítása a Záportározó-tónál Kiskőrösön. Október 22-én már a rekortán borítás egy részét is letették a területen. A beruházás ünnepélyes átadására november 13-án szombaton kerül sor. Az átadóig a futókör munkaterület, így azt TILOS használni! A lakosok együttműködését és megértését ezúton is köszöni a KőrösKom Nonprofit Kft.

Az Országos Futópálya-építési Programba nyújtott be sikeres pályázatot Kiskőrös Város Önkormányzata, melynek köszönhetően egy új rekortán borítású futókör épül a Záportározóhoz. 

-Hirdetés-

A közel 65 millió forintból megvalósuló beruházás kivitelezési munkálatait szeptember közepén kezdték meg a KőrösKom Nonprofit Kft. szakemberei. Október 22-én a rekortán burkolat egy részével is elkészültek. 

– A záró munkafolyamatok része, hogy a mai napon elkezdődött a gumilapos burkolat terítése. Eddig sem volt éppen kis munka, vagy látványos, de a szegélyezése és a burkolat alapja elkészült már – mesélte Schäffer Tamás, ügyvezető igazgató. 

A 800 méter hosszú és 1,2 méter szélességű futókör gumiborítása alá a KőrösKom Nonprofit Kft. szakembereinek egy komplett útlapot kellett építeniük. 

– Futóversenyben vagyunk az időjárással is, hiszen így az ősz beköszöntével már elég sok nehézségbe ütközött a terület vízmentesítése. A jó minőségű gumiburkolat elkészültéhez nagyon fontos, hogy megfelelő időjárási körülmények között lehessen azt lefektetni. A mai nap erre ideális volt – tette hozzá.  

A szegélyezést és az alap elkészítését a a KőrösKom Nonprofit Kft. szakemberei végzik. A rekortán borítás elkészítéséhez azonban külső vállalkozó segítségét vette igénybe a cég, hiszen ez egyedi munkaeszközöket és különös szaktudást igényel. A rekortán borítást egy kiskőrösi cég végzi. 

A speciális burkolású pálya, kiváló lesz majd futásra. 

– Ez egy rugalmas burkolat, időtálló, strapabíró, hosszú időtartamra megfelelő burkolat. A futás élettani hatásait megfelelően képes segíteni és szolgálni – mondta Schäffer Tamás

A munkálatok még javában tartanak és a burkolatnak is idő kell ahhoz, hogy kellően megszilárduljon, ezért külön szalaggal elkerítik a futókört, ezzel is jelezve a munkaterületet. 
A cég vezetése arra kéri a lakosokat, hogy a november 13-ai átadó ünnepség előtt ne használják a futókört!

 

 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (11 db kép)
MEGOSZTÁS