Rónaszéki Tamás kiskőrösi származású hegedűművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, valamint a Budapesti Bartók Béla Konzervatórium művésztanára 2020. január 31-én Laudate Dominum címmel, a Jesuit School of Theology Gesu kápolnájában adott koncertet a kaliforniai Berkeley városában, ahol igazi híd épült Kiskőrös és Berkeley között.

-Hirdetés-

Berkeley után Kiskőröst is megajándékozták egy hasonló koncertélménnyel, ugyanis október 24-én, este 18 órai kezdettel koncertet adott Flamich Mária énekművész, Rónaszéki Tamás hegedűművész és Molnár Marcell zongoraművész a kiskőrösi katolikus templomban.

A Berkeley városában tartott koncert gondolata a sokszor szólistaként is fellépő Máriától származott, aki már két alkalommal is kutatott a Fulbright Ösztöndíjnak köszönhetően a Berkeley Egyetemen, kutatásának középpontjában a zene és fogyatékosság kapcsolata áll.

A 17 órai szentmise résztvevői szinte mind ott maradtak a hangversenyen is, hogy meghallgassák a művészeket, de rajtuk kívül is sokan érkeztek az előadásra, így a katolikus templom megtelt az érdeklődőkkel, ahol J.S. Bach, W.A. Mozart, G. Verdi, Wolf Péter és más szerzők műveit hallgathatták meg.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (18 db kép)
MEGOSZTÁS