Reformációi protestáns istentiszteletet tartanak Kiskőrösön, október utolsó vasárnapján, tudtuk meg a Kiskőrösi Evangélikus Gyülekezet közösségi médiában tett bejegyzéséből.

A Reformáció ünnepén és emléknapján, október 31-én világszerte arról emlékeznek meg a keresztyén, protestáns felekezetek, hogy Luther Márton német Ágoston-rendi szerzetes 1517-ben e napon tűzte ki 95 tételét Németországban, a wittenbergi vártemplom kapujára.

Luther ezen cselekedetét a keresztyén Egyház a reformáció kezdeteként tartja számon, hiszen olyan fontos témákat érint a 95 tétel, ami az Egyház megújulását és annak az eredeti formára való visszaállítását (reformálását) kívánta előmozdítani.
(Forrás: kre.hu)

Kiskőrösi Református gyülekezet 84 esztendős harangja (Kép: VIRA.HU archív)
” Sok szeretettel hívunk mindenkit 2021. október 31.-én 18 órára az evangélikus templomba, ahol ökumenikus körben emlékezünk, és ünnepeljük meg Isten megújító szeretetét, a reformációt.
Közös éneklés és imádság mellett összegyűlünk Isten igéje köré, és együtt ünnepeljük meg, hogy református testvéreinknél elkészült a Harangláb, és helyére került a harang. Ehhez kapcsolódva hallgathatunk meg egy előadást arról, hogy honnan és hogyan kerültek harangok a templomokba, és mit üzentek évszázadokon át. “
 
Kapcsolódó cikk
Öt évnyi csend után újra megkondulhat hívóhangja a 84 esztendős harangnak
Öt évnyi csend után újra megkondulhat hívóhangja a 84 esztendős harangnak
Elkészült református gyülekezetünk temploma udvarán az új harangláb, amely a Kiskőrösi Református Egyházközség, a Magyarországi Református Egyház, a Kiskőrös Városért...
 
Forrás: Kiskőrösi Evangélikus Gyülekezet facebook-oldal
Kiemelt kép: illusztráció
 
 
-Hirdetés-
MEGOSZTÁS