2021. júliusában kezdte el a közbeszerzést elnyerő Kőröskom Nonprofit Kft. a kiskőrösi bölcsőde bővítési munkálatait. Domonyi László, Kiskőrös város polgármestere a fejlesztés pillanatnyi készültségi állapota alapján elmondta: jól halad a kivitelező a felújítással.

-Hirdetés-

Mintegy 140 millió forintnyi megyei TOP-os forrást kapott Kiskőrös, az önkormányzat által fenntartott bölcsőde bővítésére. A tervek szerint 14 fővel bővítik az intézmény kapacitását, amellyel kapcsolatban a Domonyi László, Kiskőrös polgármestere hozzátette: a városvezetés célja a jelenleg is fennálló várólista megszüntetése a beruházás által.

A Kőröskom Nonprofit Kft. munkatársai a bontási munkálatokat már elvégezték. A visszaépítésekkel egyidejűleg a elkezdték a fűtést, a vizet, a gázt és a villanyt a helyére szerelni. „Tehát ütemszerűen halad a beruházás, ami a legfontosabb” – tájékoztatott a polgármester.

Többek között új foglalkoztatóhelyiséggel is bővülni fog az intézmény, így ennek eredményeképp 14 gyermekkel többet tudnak majd felvenni. Az új helyiséget a jelenlegi szociális blokk területén fogják kialakítani, melyet a kazánnal és a raktárral együtt az újonnan kialakított felső szintre költöztetnek a szakemberek: a kazán- és mosogatóhelyiségek elbontását követően közel 50 négyzetméteres, kettéosztható csoportszobát fognak kialakítani.

Megtudtuk, hogy a kivitelező a bővítési munkálatokat várhatóan 2022. elejére tervezi befejezni.

MEGOSZTÁS