Szlovák Dávid mezőgazdasági családban nőtt fel Kiskőrösön, aki a hatosztályos Petőfi Sándor Gimnáziumban végezte középfokú tanulmányait. Már fiatalon érdekelte a történelem, rengeteget szavalt, míg a zenélés mai napig meghatározó az életében. Az érettségit követően a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán tanult tovább, ahol történelem-magyar szakos tanári diplomát szerzett, majd elvégezte az MSc-t is. Már a mesterképzés ideje alatt elkezdett dolgozni, sőt a zenélést sem hagyta abba, mely mai napig az egyik kedvenc hobbija. Az elmúlt években mindennek köszönhetően (egyetemi tanulmányok, szavalás, zenélés, stb.) nagy ismeretségre tett szert, ami ugyancsak nagyban hozzájárult üzleti sikereihez. Kiskőrösön kezdett el dolgozni az Aranyháromszög fiókban, ahol közel három év alatt vezető tanácsadói szintre lépett elő. A cég támogatásával kiváló minősítéssel végezte el a Sales Manager Programot, melyet aztán tanárként is kamatoztatni tudott. Olyanok coachingolták, mint a magyar férfi kézilabda-válogatott, 3B – Personality and Behaviour Based Business, amely Palencsár Miklós híres közgazdász, üzletember nevéhez köthető. Még tanulmányai ideje alatt felköltözött Budapestre, hiszen fiókvezetői állást ajánlottak neki, azonban maradt vezető pénzügyi tanácsadó, mivel komfortosabb számára az ügyfelekkel végzett napi kapcsolattartás. 2021-ben három kategóriában is a legtöbb üzletet hozta.

-Hirdetés-

 

A 29 éves fiatalember arról is mesélt hírportálunknak, hogyan került sales manager TOP tanácsadóként a legjobb 20 közé. Véleménye szerint a család, az egészség és a biztonság a három legmeghatározóbb érték az életünkben. 

Mai napig gyakran látogat haza Kiskőrösre

Kiskőrösről indultál. Hogyan kerültél fel Budapestre? Milyen pozícióban dolgozol ott?

Az elmúlt hat évben arra jöttem rá, hogy jobban érzem magam az ügyfelekkel, tőlük többet tudok tanulni. Engem nagyon feltölt, ha új embereket ismerhetek meg. „A széles látókör mindenkinek kijár”, Frei Tamástól idézve, jómagam is ebben hiszek. Nagyon sokat köszönhetek a főnökömnek, Kántor Péternek is, aki Székesfehérvár területi igazgatója volt. Mai napig jó kapcsolatot ápolunk, ő ajánlotta fel ezt a lehetőséget is számomra. Budapesten 8 top tanácsadó mellett dolgozom, és még így is három kategóriában: szumma bruttó, élet-megtakarítás, és vagyonbiztosítás – új bruttó, sikerült első helyen végeznem.  Továbbá 220 ember közül én lettem az az üzletkötő, aki a legtöbb üzletet hozta vagyonbiztosításból az idei évben. A hír hallatán kicsit meglepődtem és elérzékenyültem, ugyanakkor rengeteg hálás üzenetet kapok az ügyfeleimtől is, amelyek szintén jó érzéssel töltenek el. Az ilyen sikeres ügyfélélmények, kárügyintézések során sokan ajánlottak engem az ismerőseiknek, így számos régióban, többek között: Bács-Kiskun, Heves, Pest és Csongrád megyében is dolgozom. Ügyfeleimmel élethosszig tartó partnerséget képzelek el, ami egyébként a Generalinak is egy irányelve. Minden szerződést én kezelek, sőt kimegyek a kárfelmérésekhez is. Nem engedem el az ügyfeleim kezét, amiért ők nagyon hálásak.

2021-ben három kategóriában is a legtöbb üzletet hozta

Melyek voltak a leggyakoribb káresemények ebben az évben?

Érdemes időben megkeresnie annak, aki mezőgazdasági biztosítást szeretne kötni, ugyanis számos termelőnél idén például Kecelen 10-20 milliós jégkárokra fizetett a Generali. Mivel számomra fontos a lojalitás és a jó kapcsolattartás az ügyfelekkel, ezért a kárfelmérésekhez én is kimentem személyesen. A mezőgazdasági vagyonbiztosítás mellett (amire Kiskőrös térségében az utóbbi időben egyre nagyobb szükség van) a gyermekjövő tervezésben (mely nagyszerű karácsonyi ajándék is lehet) és az egészség-baleset biztosításban hiszek, főleg most így a covid után. Napi pár száz forintos költségről van itt szó, mely betegség esetén nagyon is kifizetődő. Érdekes és elgondolkodtató, hogy a vagyontárgyainkat, ingatlanunkat, autónkat bebiztosítjuk, míg a saját egészségünket és életünket nem. Itt szeretném kihangsúlyozni, hogy én a személyre szabott ajánlatok híve vagyok, hiszen mindannyian mások vagyunk,  másként élünk. Privát egészségbiztosítás szolgáltatással és finanszírozással is foglalkozunk. Híres, elismert klinikákkal dolgozunk együtt. Minél fiatalabb az ügyfél, annál inkább olcsóbbak ezek a termékek, melyekhez vezetői kedvezményeket is tudok adni személyre szabottan. Most a covid alatt egyébként több ilyen szerződést is kötöttem és azt látom, hogy szeretik, elégedettek az ügyfelek. Nagyon sok termékpalettával dolgozunk, mert azt gondoljuk, hogy mindenben ki szeretnénk szolgálni az ügyfelet. Például sokan nem tudják, hogy a nyugdíjbiztosításnál évente 20%-ot vissza lehet igényelni az SZJA-ból, melyet aztán jóváírnak az ügyfél számláján. Egyébként a Generali egyedüli terméke a piacon, amely nem részvényekbe fektet, azaz garantált lejárati összege van. Tehát mi már most forintra pontosan meg tudjuk mondani ügyfelünknek, hogy milyen garantált összeget kap, ha eléri a nyugdíjjogosultságot. Egyébként a Generali nemcsak biztosításokkal dolgozik, hanem portfóliókkal is, több nagy cég privát vagyonát kezeljük.

Már hat éve dolgozik a Generalinál (Kép forrása: Generali) 

A világjárvány milyen hatással volt a munkádra?

A Generali rengeteget fektet az innovációba. A covid alatt ezért is tudtuk nagyon jól kiszolgálni az ügyfeleinket, mert nálunk egy hét alatt átállt a hálózat arra, hogy papírmentesen tudjunk ügyintézni különböző applikációk és videóhívások segítségével. Ügyfeleink többségének is egyszerűbb volt így. A Generali csoport mindennap azon dolgozik, hogy ügyfeleink érdekeit nézzük. A járvány ideje alatt egyébként több szervezetnek, valamint az egészségügyi dolgozóknak is gyűjtést szerveztünk, akiknek az adományokat személyesen adtuk át.

Hogyan kell elképzelni az ügyintézést, így hogy említetted már van erre lehetőség online is?

Minden ügyfelemnek fel szoktam ajánlani az online, de a személyes találkozás lehetőségét is. Több ügymenet is van, ahol online el tudunk járni, azonban a mezőgazdasági, az egészségbiztosítási és a nagyobb vállalati, céges biztosítások MNB jogszabályi megfelelés miatt csak személyesen tudjuk megkötni. Aki nyugdíj megtakarításban gondolkodik, annak még az idén mindenképpen érdemes szerződést kötnie, hiszen akkor már a 2021-es adójóváírás támogatást is megkapja. Érdemes ezt is azért, mert jövőre már megemelhetik a nyugdíjkorhatárt, viszont ha még most megköti, akkor rá a szerződés aláírásakor elfogadott feltételek vonatkoznak majd. Ez egy flexibilis és adómentes számla, melyet az állam nem sajátíthat ki. Minden ügyfélnek saját privát bankszámlaszáma van, mely felett ő rendelkezik.

Ez egy igazán felelősségteljes szakma. Egy percig sem bántad meg, hogy ezt választottad a tanári hivatás helyett?

Rajtunk, pénzügyi tanácsadókon nagyon nagy a felelősség, hogy a pénzügyi kultúrát elmélyítsük és erősítsük a magyar társadalomban. Én is ezen dolgozom és munkálkodom mindennap, szerencsére egyre nagyobb sikerrel. Jól esik a visszacsatolás. Szeretném megköszönni minden ügyfelemnek az egész országban, hogy mind a mai napig megadják nekem a bizalmat, hogy engem választanak. Nélkülük nem lennék sikeres. Továbbá úgy gondolom, hogy nagyon fontos az önfejlesztés, illetve gyakran figyelem, nyomon követem az aktuális jogszabályokat is. Sokan nem tudják, hogy engem a jog is érdekelt, de egy percig sem bántam meg a tanári szakmát, ugyanakkor nem ebben dolgozom. Engem nagyon feltölt a tanácsadói szakma. Hálás vagyok, amiért a munkám egyben a hobbim is. Az érdeklődők a 06 70 242 6868-as telefonszámon érnek el.

Ügyfeleivel élethosszig tartó partnerséget képzel el, ami egyébként a Generalinak is egy irányelve (Kép forrása: Generali) 
MEGOSZTÁS