A kiskőrösi KEVI tanulói nagyszerű eredményt értek el a Diákolimpia Ügyességi Csapatverseny kislabdadobó számában. Az általános iskolai tanulókból álló csapat a megyei döntőt megnyerve jutott be a kecskeméti országos döntőbe.

A csapat edzője és a fiatalok felkészítője Czinkóczki Tibor testnevelő elmondta, hogy a kislabdadobó számban az országban összesen 132 iskola csapata indult el a versenyen. A benevezett csapatok közül nem a megyei bajnokok jutottak tovább alanyi jogon, hanem az elért eredmények alapján a legjobb 12 került be az országos döntőbe, amit Kecskeméten rendeztek. A KEVI fiataljai a 8. legjobb eredménnyel szereztek jogot az országos döntőben való részvételre. A fiúk a megmérettetésre a kiskőrösi gimnázium sport udvarában gyakoroltak.

Az országos döntőben az 5. helyen végezett a Fábián Roland, Gombár Gergő, Dicsa Márk, Harangozó Andor, Farkas Krisztián, Szentgyörgyi Zsombor és Döme Csanád alkotta csapat.
-Hirdetés-

A gárda négy legjobb dobójának átlagát veszik számításba egy adott versenyen, ami alapján a csapat a megyei döntőt 56 méterrel nyerte meg. Az országos döntőben a hideg, hűvös, párás időben 53 méteres eredményt értek el, de meg kell említeni, hogy két évvel ezelőtt a KEVI csapata 60 méteres teljesítménnyel ezüstérmes volt. A csapatból Fábián Roland számít a legnagyobb dobónak, aki jó körülmények között akár 70 méteres teljesítményre is képes, ami országos viszonylatban is kiemelkedőnek számít.

MEGOSZTÁS