A megyei III. osztályú labdarúgó bajnokságban gólokban gazdag, jóiramú mérkőzést játszott egymással a Kaskantyúi FSE és a Vadkert FC-Soltvadkerti TE II. csapata. A bajnokság 12. fordulójában november 6-án Kaskantyún lejátszott mérkőzésen 8 gól született és a végén a soltvadkertiek örülhettek a győzelemnek.

Kaskantyúi FSE – Vadkert FC-Soltvadkerti TE II. 3-5 (1-1)

-Hirdetés-

Kaskantyúi FSE: Vereb – Dézsi, Varga Sz., Farkas, Győrfi, Losonczy (Bránya), Molnár, Hleba (Tompai), Tomán (Tóth R.), Kovács B., Sárdi.
Edző: Virág Tibor

Vadkert FC-Soltvadkerti TE II.: Frittmann – Schiszler (Somogyi), Szekér, Dulai (Fejes), Papp (Martinaj), Sztankovics, Sztraka, Windecker (Tóth I.), Tasnádi (Gyuricza), Viola, Rózsa.
Edző: Frank Gábor

Papp Róbert (fekete szerelésben) három gólt lőtt a mérkőzésen

Az első félidő eleje kiegyenlített játékot hozott kevés helyzettel. Az első nagy gólszerzési lehetősége a kaskantyúiaknak volt a 19. percben, amikor Farkas Dávid vezethette a kapusra a labdát, de nem sikerült gólra váltania a lehetőséget. A 38. percben Papp Róbert szerezte meg a vezetést a soltvadkertieknek, amikor egy jobb oldali beadást követően sarokkal lőtte a labdát a hálóba (0-1). Néhány perccel később a vendégek védője, Szekér János becsúszva próbált menteni egy helyzetet, de a lábáról a saját kapujába gurult a labda, így ezzel a találattal egyenlítettek a hazaiak (1-1).

A szünet után támadólag lépett fel a kaskantyúi gárda és Hleba Szergej bal oldalról belőtt labdájára a Tóth Róbert érkezett nagyszerű ütemben és megszerezte a vezetést az 50. percben a hazaiaknak (2-1). A soltvadkertiek ezt követően fokozatosan kerültek fölénybe a fáradó kaskantyúiak ellen és előbb Papp Róbert egyenlített (2-2), majd a 63. percben újra betalált (2-3), megfordítva ezzel a mérkőzés állását.

A 72. percben egy ártalmatlan helyzetben történt súlyos sérülés a mérkőzésen. A hazaiak játékosa Tóth Róbert egy játékhelyzetnél olyan rossz mozdulattal esett el, hogy eltört vállcsontja. A súlyos sérülés miatt hosszú percekig állt a játék és a labdarúgót a kiskőrösi mentőszolgálat munkatársai látták el, majd a kiskunhalasi kórházba szállították.

A 76. percben Windecker Tamás lövése után a labda a bal kapufáról vágódott a hálóba (2-4). A találkozó utolsó harmadában a cserelehetőségeit kihasználó kaskantyúiak a sérülés miatt emberhátrányba kerültek, de Varga Szabolcs lövése után a labda a 85. percben úgy pattant meg Gyuricza Józsefen, hogy az a saját kapujában kötött ki (3-4). A végeredményt a 90. percben a soltvadkerti Martinaj Bljerim gólja állította be (3-5). A második félidőben nyújtott jobb teljesítményének köszönhetően megérdemelten nyertek a vendégek egy színvonalas mérkőzésen.

Virág Tibor – Kaskantyúi FSE edzője:

Nem mi voltunk a mérkőzés esélyesei, hiszen a bajnokság élcsapataihoz tartozó soltvadkertieket fogadtuk. Arra törekedtünk, hogy egy jó mérkőzést játsszunk ma és lelkes játékunkkal megnehezítsük az ellenfelünk dolgát. A keretünkből többen hiányoztak, így tartalékosan tudtunk kiállni a mai mérkőzésre. Úgy gondolom, hogy a második félidő elejéig partiban voltunk ellenfelünkkel, vezettünk is, de sajnos a végére elfáradtunk. A játékvezetéssel nem nagyon szoktam foglalkozni, de a mai napon az ítéleteivel teljesen széttördelte a játékot, voltak a mérkőzést befolyásoló döntései és ezért teljesen felesleges volt Pest megyéből ide küldeni megyei I. osztályú sporttársat. Sajnos az is befolyásolta a mérkőzést, hogy a 72. percben Tóth Róbert súlyos sérülést szenvedett, egy olyan ártalmatlan helyzetben, hogy elkerülje a kapussal való ütközést. A történtek után Tóth Róbertnek ezúton is jobbulást kívánok a csapat nevében. Az utolsó közel 20 percben is nagyot küzdöttünk úgy, hogy már cserelehetőségünk nem volt és emberhátrányba kerültünk a sérülés miatt. Próbáltunk támadni, gólt is lőttünk, de sajnos nem tudtunk pontot menteni. Úgy gondolom, hogy ilyen hozzáállással ki lehet kapni egy Soltvadkert erősségű csapattól.

Frank Gábor – Vadkert FC-Soltvadkerti TE edzője:

Nehéz mérkőzésre számítottunk, mert az idei szezonban sokkal erősebb játékerőt képvisel a kaskantyúi gárda, mint amilyenek tavaly voltak. A kisebb méretű játéktér miatt sokpasszos focira készültünk és bíztunk abban, hogy majd mi fogjuk többet birtokolni a labdát. A kispálya hátránya volt, hogy sok gólhelyzet alakult ki minkét kapu előtt és talán ennek betudható, hogy egy gólokban gazdag találkozót játszottunk. A mérkőzés képe alapján reálisnak tartom a kétgólos győzelmünket.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (59 db kép)
MEGOSZTÁS