Írta: Tóth Reni

November 6-án 18 órakor kezdetét vette az idei első közönségkorcsolyázás a kiskőrösi Rajz Attila Jégpályán, amelyre már nagyon sokan vártak, hiszen a tavalyi szezon teljes egészében kimaradt a korcsolyázni vágyóknak a vírushelyzet miatt. A jégpálya szinte teljesen megtelt korcsolyázókkal, a melegedni vágyókat pedig meleg tea és egyéb harapnivaló várta a büfében.

 

-Hirdetés-

Szekeres Károly, a Rajz Attila Jégpálya tulajdonosa és csapatvezetője mesélt a közönségkorcsolya történetéről és körülményeiről.

Ahogy azt sokan tudják, a kiskőrösi Rajz Attila jégpályának különböző programjai vannak: az első a jég készítését követően minden szeptember 1-én elinduló KoriSuli, amely szerdánként és péntekenként zajlik. Itt oktatókkal tanítjuk a kortól és nemtől független korcsolyázni vágyó gyerekeket és felnőtteket. Ezt követően, minden november első hétvégéjétől elindul a közönségkorcsolya, mely egy zenés aktív szórakozás, ahol nem oktatunk semmilyen formában, hanem hallgatjuk a zenét, korcsolyázunk, jól érezzük magunkat. 

A köröknél nagyjából félóránként szoktunk irányt váltani, hogy a résztvevőknek ne váljon monotonná, illetve egy büfébe várjuk szeretettel azokat az embereket, akik megakarnak pihenni, itt fogyaszthatnak forró teát, hot-dogot, melegszendvicset is. 

Ez az esemény 18.00-tól 20.00-ig tart minden szombaton és vasárnap. Ezt a programot nehezen tudjuk besűríteni az elfoglaltságaink közé, hiszen az utánpótlás és az edzések nagyon leterhelik a jégpályákat.

Nagyon szerettem fiatalon is ezt az programot, hiszen nem csak jó kikapcsolódás, hanem kiváló alkalom ismerkedésre, barátkozásra, de nem csak fiataloknak, hanem az idősebb korosztálynak is nagyon ajánlom. 

Szekeres Károly kiemelte azt is, hogy a jégcsarnokban nulla pollenkoncentráció van, ami mindenféle betegséget elűz, elpusztítja a szájüregben lévő baktériumokat, ami most kiemelten fontos. Megtudtuk azt is, hogy az asztmás betegeknek kifejezetten javasolják a jégkorcsolyát.

A tavalyi vírushelyzet sajnos nekik sem kedvezett, hiszen a bezárás gondolata fenyegette a pályát, de szerencsére erre nem került sor, és most már újra járhatnak a korcsolyázni vágyók minden szombaton és vasárnap közönségkorcsolyára.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (27 db kép)