A Kecel FC labdarúgó csapata részéről Vata Zalán és Verba József tájékoztatott bennünket, hogy 2021. 11. 05-ei dátummal a klub megkapta az MLSZ-től a jóváhagyó határozatot, mely lehetővé teszi egy nagyméretű műfüves pálya megépítését. Ezzel a beruházással egy régi álom valósulhat meg a városban.

A projekt első körben 175.036.083 forint értékű fejlesztés, amihez januárban még 30.000.000 forint várható a világítás kialakításához.

-Hirdetés-

Napokon belül megkezdődhetnek a takarítási, lomtalanítási, fakitermelési munkálatok is a jelenlegi labdarúgó pálya melletti területen, ahol az új pálya megépülhet. A település polgármestere, Haszilló Ferenc jóváhagyásával és a városi munkacsoport kivitelezésével ezen munkálatok előreláthatólag 2022. 03. 01-vel befejeződnek. Ezt követően megkezdődhet maga a pálya kivitelezése, mely átadása jövő év nyárra várható.

A jelenlegi labdarúgó pálya melletti területen épül majd meg az új nagyméretű műfüves labdarúgó pálya
Az új labdarúgó pálya megépítésével mentesülhet a jelenlegi élőfüves pálya hatalmas terhelése, hiszen jelenleg a klub minden csapata ezt az egyetlen játékteret használja edzésekre és bajnoki mérkőzésekre is. Jelenleg 9 utánpótlás és 3 felnőtt csapat edz, és játszik mérkőzést a labdarúgó pályán és a fű, valamint a talaj minősége nagyon megsínylette ezt.

Kiemelten fontos terv volt már több évtizede egy új játéktér kialakítása, melyre a kedvező pályázati elbírálás miatt most nyílik lehetősége a klubnak. A műfüves játéktár kialakításán kívül a jelenlegi küzdőtér is kap egy teljesen új, és modern locsoló rendszert, melynek költségeit a Keceli Önkormányzat vállalta magára.

A Kecel FC vezetői bíznak abban, hogy a 2022/2023-as idényben már egy kiváló minőségű és modern környezetben tudják fogadni az ide látogató csapatokat.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (5 db kép)
MEGOSZTÁS