A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye pályázatot nyújtott be Magyarország Kormányának felhívására, hogy az elnyerhető forrásból felújításra kerülhessen a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda Tázlári Tagintézménye.

A pályázati elbírálás pozitív lett, így az elnyert mintegy 36.5 millió forintos támogatásból megvalósult az intézmény teljes hőszigetelése, elkészült az óvodát elhatároló kerítés, az udvari játákelemek alá gumitéglák kerültek lefektetésre, továbbá felújításra került a külső raktárhelyiség is. Az óvoda belső helyiségeit új hidegpadlóval burkolták le, emellett új beltéri ajtókkal és bútorokkal is gazdagodott az intézmény. A fűtésrendszer korszerűsítése befejeződött, és teljes belső festést- javítást is elvégeztek a szakemberek, tájékoztatta portálunkat Szabadi Ferencné az intézmény vezetője. Mint megtudtuk, Takó János fővállalkozó vezetésével történtek meg a fejlesztések az intézményben.

-Hirdetés-

2021. november 11-én került sor megújult óvoda átadó ünnepségére. Az alkalomból szentmisét celebrált a Mária Világ Királynője Plébániatemplomban Dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek, metropolita. A gyermekeknek szóló prédikációjában – Márton nap lévén – Szent Márton püspök életútját, tevékenységét mutatta be. A szentmisét követően az óvodás és az iskolás gyermekek, és a pedagógusok ünnepi műsorral kedveskedtek.

Bányai Gábor, a térség országgyűlési képviselője bemutatta Magyarország Kormányának fejlesztési intézkedéseit, elképzeléseit. A honatya többek között kitért arra, hogy a kormányzat nagy hangsúlyt fektet az ilyen irányú fejlesztésekre is, hiszen az országban több mint 400 óvoda újult meg az elmúlt esztendőben.

A képviselő megköszönte Dr. Bábel Balázs érsek atyának, hogy Tázláron is jelen van a tanító egyház, ami nem kis eredmény, hiszen az 50-es évektől kezdve elvesztették a pedagógiai befolyásukat. Hozzátette: nem volt könnyű a 90-es évek elején visszaszerezni és újraindítani az egyházi oktatást Magyarországon.

A szentmisét követően Dr. Bábel Balázs érsek atya megáldotta és felszentelte az újonnan felújított intézményt.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (37 db kép)
MEGOSZTÁS