Nagyszerű teljesítményt nyújt eddig a Soltvadkerti KUSE utánpótlás csapatai közül az ifjúsági gárda a férfi ifjúsági III. osztályú bajnokság G csoportjában. Az együttes négy találkozót játszott le az őszi szezonban és minden alkalommal nagy gólarányú győzelmet arattak.

A fiatalok legutóbb november 14-én hazai környezetben fogadták a hercegszántói Bácska SZSE gárdáját, akik ellen 48-27-re (25-14) győztek: Judák – Engler 3, Hirsch 2, Rákóczi 7, Hachbold L. 11, Szentgyörgyi 4, Szénási 4. Csere: Hachbold G. (k), Hegyi (k), Fülöp 3, Kriszt Á. 5, Kriszt V. 5, Mészáros, Városi 4.

-Hirdetés-

A találkozó elején a vendégek egy picit ráijesztettek a soltvadkerti fiatalokra, mert 0-2-vel indult a mérkőzés. A hazaiak gyorsan rendeztél soraikat és 3-3-at követően fokozatosan növelték előnyüket.

Meg kell jegyezni, hogy a vendégek mindössze egy cserejátékossal érkeztek az összecsapásra, és így a második félidőre el is fáradtak. A soltvadkertiek ezen a napon több gólt is szereztek lerohanásból, a mérkőzés végén pedig egy kínai figurából szerzett szépségdíjas találatot Hachbold László. A hazai siker ilyen nagy arányban is megérdemelt volt, ami után a soltvadkerti fiatalok hibátlan mérleggel vezetik a bajnoki tabellát.

Forgó Erzsébet – a képen balra
Forgó Erzsébet – Soltvadkerti KUSE edzője:

– A járványügyi előírások szerencsére bennünket nem érintettek hátrányosan, mert minden játékosunk megfelel a követelményeknek. Ennek köszönhetően tudunk edzéseket tartani, és a mai napon is sok cserejátékossal tudtunk kiállni. Az együttes 25 fős kerettel tud készülni, de az ifjúsági csapatból többen a serdülő gárdát is erősítik. Ki szeretném emelni a csapat jó erőnlétét és felkészültségét, amit jól mutat, hogy ebben a szezonban még nem volt olyan mérkőzésünk, amelyen 40 lőtt gól alatt zártunk volna. Futásban, sebességben és a játék egyéb elemeiben is sokkal gyorsabbak vagyunk ellenfeleinknél, így nagyon bizakodó vagyok, hogy végig harcban lehetünk a bajnoki címért. Az ifjúsági bajnokságban 8 csapat szerepel, de az erőviszonyokat sajnos jelentősen befolyásolja, hogy a járványügyi előírásoknak meg kell felelnie a sportolóknak, így sok gárdánál vannak hiányzók, és gondot jelent még egy mérkőzésre való kiállás is.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (35 db kép)
MEGOSZTÁS