„Márton-napján, ha a lúd jégen jár, akkor karácsonykor vízben poroszkál.”

A Kiskőrösi Óvodák Szücsi Óvoda harmadik őszi hagyományőrző ünnepének (1. Mihály-nap, 2. Dömötör-nap, 3. Márton-nap) délutánján is kedvezett az időjárás az intézmény udvarán tartott ünneplésnek. A műsor, a programok, az egész heti projektünk megkoronázása volt.

-Hirdetés-

Mindhárom csoportban kézműveskedtünk, libabábot, fejdíszeket, lampiont készítettünk. Verseket, dalokat tanultunk és megismerkedtünk Szent-Márton legendájával.

Az ünneplés Márton-nap délutánján a Pillangó és a Katica csoport kis műsorával kezdődött, a nagyobbak, a Méhecske csoport „A libapásztorlányka” című történetet adták elő.

Alkonyatkor az óvoda körüli utcákban lampionokkal vonultak a családok, barátok és az óvoda dolgozói. A lakók észrevették a vidám csapatot, így kijöttek az utcára és örömmel üdvözöltük egymást.

Az óvodába visszatérve az Eatrend Kft. jóvoltából forró tea és libazsíros kenyér várt bennünket. Lehetett nyárson sütögetni, amihez a „nagykorúak” Márton-poharával koccinthattak.

Az eszem-iszom, és a baráti beszélgetés aláfestéseként gyerek dalok szóltak a hangszórókból, és fénytechnika tette színesebbé az estét. A nap közös tánccal folytatódott, ahol a gyerekek kedvence, a „Nád a házam teteje…” című dal is felcsendült. Majd véget nem érő vonatozással zártuk ezt a remekül sikerült napot.

Köszönetet mondunk a szülőknek az aktív részvételért, és a segítségükért.

Írta, képek: Szűcsi Óvoda dolgozói

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (35 db kép)
MEGOSZTÁS