Ismét megrendezésre került egy egészségnapi rendezvény Tabdin az általános iskolás tanulóknak, melyet évek óta a helyi Család és Gyermekjóléti Szolgálat szervez. Nagy örömükre ebben az évben a Kiskőrös Város Önkormányzata fenntartásában lévő kiskőrösi Egészségfejlesztési Iroda 50.000 Ft-tal támogatta programjaikat.

-Hirdetés-

Az elmúlt hét háromnapos rendezvényének minden napját reggeli tornával kezdték. Céljuk az volt, hogy a gyerekek egyre több ismeretet szerezzenek az egészséges életmód alapjairól, s arról, hogyan óvhatják meg egészségüket. Mivel mindehhez nagymértékben hozzájárul környezetünk épsége,tisztasága és védelme is, az első napon a közeli fenyves erdőbe kirándultak a gyerekek. Séta közben azon ötleteltek, miként óvhatják meg környezetüket. A lehullott tobozokat örömmel gyűjtötték össze találgatva, mit lehet készíteni belőle otthon.

 

A második nap Dr. Simán Nikolett fogorvosnő vezetésével a helyes fogmosással, fogainkat védő- és károsító ételekkel és a fogorvosi rendelővel ismerkedtek a gyerekek. Reméljük az ismerkedésnek köszönhetően a következő szükséges fogorvosi „látogatás” kevésbé okoz félelmet bennük.

A harmadik napon gyümölcssalátát és gyümölcsfigurákat készítettek, majd ezeket jóízűen elfogyasztották.

Ezúton is köszönik a pedagógusok és a segítő szülők részvételét.

Szöveg és képek: Tóthné Varga Regina 

 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (10 db kép)
MEGOSZTÁS