A Kiskőrösi KSK utánpótlás csapatai közül az U16-os gárda a korosztályos bajnokság II. osztályának keleti csoportjában szerepel. Az együttes a 13 csapatos bajnokságban eddig a hat lejátszott mérkőzéséből kettőt megnyert, és négy vereséget szenvedett, ami után 4 ponttal a 8. helyen állnak.

A fiatalok legutóbb november 18-án hazai környezetben léptek pályára, amikor a Kecskeméti Sportiskola csapatától 32-26 (12-14) arányú vereséget szenvedtek: Fülöp (k), Fábián 2, Grausza, Gombár 2, Megyeri, Dörmő 7, Harangozó 6, Vlcskó 2, Dicsa 5, Nagy A. 2.

-Hirdetés-

A mérkőzés első félideje szoros csatát hozott, és jól tartották magukat az élcsapatok közé tartozó kecskemétiek ellen a hazai fiatalok. A második félidőben közel álltak a kiskőrösiek az egyenlítéshez is, de a végjátékot jobban bírták a vendégek. A kecskemétiek több gólt is szereztek lerohanásból, ami ezen a napon döntőnek bizonyult.

Harangozó Péter – Kiskőrösi KSK edzője:

– Ez a korcsoportunk az ifjúsági és a serdülő gárdáink közötti korosztály versenyeztetésére hivatott. Ebben a korosztályban az élvonalban szereplő gárdák U16-os együttesei az idei évtől az I. osztályban szerepelnek, ami mellett 28 klub adott még le nevezést, hogy részt vennének az országos küzdelmekben. A Magyar Kézilabda Szövetség úgy döntött, hogy területi elosztás alapján a 28 egyesület csapatait az U16-os bajnokság II. osztályába sorolja keleti, és nyugati csoportba. A kiskőrösi fiatalok így kerültek a keleti csoportba, ahol több nagyváros, és komoly kézilabda múlttal rendelkező egyesület utánpótlás gárdáival kell összemérnünk erőnket. A csapat 13 fős kerettel tudott egy ideig készülni a mérkőzésekre, mely októbertől a járványügyi megkötések miatt 3-4 kézilabdázóval lecsökkent, akikre nem számíthatok. Örömmel mondhatom el, hogy az erős mezőnyben 4 vereség mellett a Veresegyház VSK csapatát 26-25-re, a Gyömrői KA gárdáját pedig 29-19-re tudtuk legyőzni. A gárda fokozatosan kezd beleerősödni a bajnokságba, de sajnos a járványügyi előírások miatt kiesett játékosaink hiányában meggyengült a keretünk.
Úgy gondolom, hogy a mai mérkőzésen méltó ellenfelei voltunk a jó erőkből álló kecskemétieknek, és a második félidőben közel álltunk az egyenlítéshez is. A tervünk az, hogy az őszi szezont 4-5 győzelemmel zárjuk, ami annyit jelentene, hogy a 7-8. helyről várhatnánk majd a folytatást.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (31 db kép)
MEGOSZTÁS