Első szentmisét tartottak a keceli Szentháromság templomban- írják a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat közösségi oldalán.

A keceli katolikus közösség, Krisztus Király Vasárnapjának délelőttjén kettős ünnepnek örvendhetett, hiszen az adventi időszakot megelőző utolsó vasárnapon tartotta Farkas Tibor atya első ünnepi szentmiséjét, primíciáját, szülővárosának templomában.
 
Farkas Tibor atyát november 13-án áldozópappá szentelte a kalocsai Nagyboldogasszony-főszékesegyházban Dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek. A pappá szentelést követően első ünnepi szentmiséje szülővárosába vezette az új atyát, ahol ritkaságszámba menő egy felszentelt pap első szentmiséjének megünneplése.
 

A szentmise elején a keceli II. János Pál Katolikus Általános Iskola növendékei adtak műsort az iskola volt diákjaként is megjelenő újmisés atyának, akit Haszilló Ferenc polgármester, Berger József az általános iskola igazgatója, Kertész Béla a keceli Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke és Fekete Szabolcs plébános köszöntötte.

A keceli II. János Pál Katolikus Általános Iskola növendékei adtak műsort
-Hirdetés-

A keceli cigányság életében is egy különleges alkalom volt Farkas Tibor atya újmiséje, hiszen kiemelkedő alkalom, mikor egy roma származású papnövendéket áldozópappá szentelnek, egyházmegyénkben pedig idáig ritkaságszámba menő alkalom volt.

Kertész Béla a keceli Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke

A szentmisét követően a hívek az újmisés pap áldásának szentségében és Erzsébet napi szentelt kenyérben részesülhettek.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (9 db kép)
MEGOSZTÁS